Home Gaming Destiny 2 beleeft de grootste lanceringsweek van het jaar op consoles, PC-lancering komt eraan

Destiny 2 beleeft de grootste lanceringsweek van het jaar op consoles, PC-lancering komt eraan

by Mark van Truijen

Op 6 september lanceerden Bungie en Activision de wereldberoemde, first-person actie-game Destiny 2. De game is verkrijgbaar voor de Xbox One en met tijdelijk exclusieve content voor PlayStation 4. De originele Destiny was goed voor de grootste lancering van een nieuwe videogamefranchise ooit. Nu heeft Destiny 2 al in de eerste week de records voor actieve spelers en digitale verkopen overtroffen. Volgende maand verschijnt dit universum voor het eerst op PC, om een heel nieuwe groep spelers te verwelkomen. Destiny 2 voor PC is nu verkrijgbaar als pre-order en komt op 24 oktober beschikbaar voor PC, via retail en digitaal via Battle.net, Blizzard Entertainment’s online gamingservice, als eerste non-Blizzard-game.

“Met verbroken records in het aantal pre-orders en het aantal verkopen in de Playstation Store op dag één, is het geweldig om te zien dat er zo veel actieve spelers zijn dat we ook het record van het aantal gelijktijdige spelers hebben verbroken, zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision. “Met de release van de PC-versie in zicht, belooft Destiny 2 een van de grootste videogame-entertainment-gebeurtenissen van het jaar te worden.”

Bungie’s CEO, Pete Parsons, zegt: “We hebben deze week wat grote mijlpalen bereikt met onze community.” Hij vervolgt: “We zijn overweldigd door het feit dat er acht dagen achter elkaar meer dan een miljoen spelers in de werelden van Destiny 2 aanwezig waren. Dat geeft energie, maar stemt ook nederig. We hebben echt zin om iedereen te laten zien wat er nog meer komt!”

Voor het derde jaar op rij is Destiny is de #1 console-only game op Twitch, gebaseerd op het aantal kijkminuten. Destiny 2, inclusief de twee beta’s, bereikte meer dan 600 miljoen minuten voordat de raid, een populaire endgame-ervaring voor zes spelers, van start ging. De raid, genaamd “Leviathan”, ging op 13 september live voor spelers en daarmee schoot Destiny 2 onmiddellijk naar de #1-positie, gebaseerd op het totaal aantal gelijktijdige kijkers.

Destiny 2 stuurt spelers op een epische reis door het universum om de mensheid voor uitsterven te behoeden. De game verwelkomt zowel nieuwe spelers als spelers die al sinds het begin hun hart verloren aan dit universum, met diverse spelstanden en activiteiten om te verkennen. In het verhaal van Destiny 2 is de laatste veilige stad op aarde gevallen, in puin gelegd en bezet door een sterk nieuw leger. Spelers moeten nieuwe vaardigheden en wapens gebruiken om de strijdkrachten van de stad te herenigen, en samen terugvechten om hun thuis te heroveren.

In Destiny 2 creëert elke speler zijn of haar eigen karakter genaamd een “Guardian”, een uitverkoren beschermer van de aarde. Spelers kunnen kiezen voor de filmachtige verhalende campaign, uitgestrekte gebieden verkennen en deelnemen aan coöperatieve standen, inclusief Strike-missies. Voor competitieve spelers biedt Destiny 2 intense 4v4 multiplayer-matches in ‘The Crucible’. Een gloednieuwe, community-gerichte functie die sinds donderdag beschikbaar wordt gemaakt in Destiny 2 is het  ‘Guided Games’-systeem dat spelers helpt gelijkgestemde groepen te vinden om samen enkele van Destiny 2’s pittigste uitdagingen aan te gaan.

Destiny 2 heeft een PEGI 16 beoordeling. Naast de game verschijnt ook een Destiny 2 – Game + Expansion Pass-bundel, de Destiny 2 – Digital Deluxe Edition met premium digitale content, de Limited Edition en de Collector’s Edition, met een draagbare Destiny 2–Frontier Bag, Expansion Pass, premium digitale content en een Collector’s Box met Cabal-thema.

Voor Sony PlayStation zijn er tijdelijke exclusives* waaronder een competitieve multiplayer map, een coöp-Strike voor drie spelers, een blauw-wit gekleurd schip, speciale uitrustingsets en een exclusief exotisch wapen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x