Home Gaming De winnaars van Quake Champions | QWC 2017

De winnaars van Quake Champions | QWC 2017

by Mark van Truijen

De 19-jarige Nikita “clawz” Marchinksy uit Belarus choqueerde de Quake eSports-scene dit weekend door tijdens de eerste Quake World Championships ervaren veteranen en teams te verslaan tijdens Duel (als individu) en Sacrifice (als onderdeel van Team 2Z).

Samen met 2Z-teamgenoten Latrommi, Silencep en Xron wist clawz $300,000 aan prijzengeld binnen te rijven tijdens Sacrifice met een 3-1 overwinning tegen NOTOFAST, een team Quake-veteranen waaronder noctis, fazz, stermy en toxjq. Clawz versloeg vervolgens de 2005 eSports Player of the Year, Sander “Vo0” Kaasjager, voor de hoofdprijs van $100,000 tijdens Duel.

De eerste Quake World Championships zag tientallen teams deelnemen en een honderdtal spelers die het tegen elkaar opnamen in 1v1 Duel mode kwalificatiewedstrijden en de nieuwe team-based 4v4 mode, Sacrifice. Acht Sacrifice-teams en 40 Duel-spelers speelden dit weekend tijdens QuakeCon voor hun deel van de $1 miljoen prijzenpot.

TOEKOMSTIGE ESPORTS EVENTS
Quake Champions’ esports competitie duurt voort met twee extra events die zijn aangekondigd voor 2017: het $75,000 DreamHack Denver Quake Championship, van 20 tot 22 oktober, en het $350,000 Quake Champions Invitational, dat tijdens DreamHack Winter in Zweden wordt gehouden van 1 tot 4 december. Meer details worden later onthuld.

EARLY ACCESS NU VERKRIJGBAAR
Quake Champions is nu verkrijgbaar in Early Access op Steam en via Bethesda.net. Spelers kunnen de Champions Pack aanschaffen die alle huidige en toekomstige Champions bevat naast een bundel Reliquaries (loot boxes) en een exclusieve skin voor Ranger voor de prijs van € 29,99.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x