Home Gaming De winnaars van de Europese Nintendo Labo Creators Contest zijn bekend!

De winnaars van de Europese Nintendo Labo Creators Contest zijn bekend!

by Mark van Truijen
 Nintendo Labo is Nintendo’s unieke serie bouw-, speel- en ontdek-ervaringen die exclusief verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch. De reeks daagt gebruikers uit om hun creativiteit te benutten voor totaal nieuwe spelervaringen. Onlangs organiseerde Nintendo de Europese Nintendo Labo Creators Contest, waarbij creatievelingen van alle leeftijden werd gevraagd om hun zelfgemaakte Nintendo Labo-creaties met de wereld te delen. Vandaag onthult Nintendo de winnaars die elk een prijs ontvangen die nergens te koop is: een Nintendo Switch-console met een speciaal Nintendo Labo-design!
image
De winnaars werden uit honderden Europese inzendingen persoonlijk gekozen door leden van het Nintendo Labo-ontwikkelteam.
Categorie: Creaties
HoofdprijswinnaarLabo Alien Game, Jose Julio (Spanje).
image
Beschrijving inzender“Met behulp van de trillingen van de Nintendo Switch Joy-Con-controllers hebben we een spel gemaakt dat [tafeltennis]-ballen via een trechter laat vallen. De ballen stellen buitenaardse wezens voor. Terwijl ze vallen, kun je er op schieten door op de knop te drukken. De infrarood-bewegingscamera detecteert de treffers, die met punten beloond worden. Mijn dochters hebben me geholpen met het versieren van het spel, dus het hele gezin heeft echt genoten van het project.”
Commentaar van de ontwikkelaars“We vinden het een erg leuk idee dat de HD-trilfunctie van de Joy-Con controller wordt gebruikt om de ballen te laten vallen. Het gebruik van de infrarood-bewegingscamera om de bewegingen van de ballen vast te leggen terwijl ze vallen, is ook goed bedacht. Deze game ziet er heel leuk uit – we zouden hem graag eens proberen!”
Categorie: Decoraties
HoofdprijswinnaarLuigi’s Little Mansion, Jordi Lamarca de Sanz (Spanje).
image
Beschrijving inzender“Voordat de Nintendo Labo Creators Contest begon, had ik al het idee om het huis te veranderen in een spookachtig landhuis. Nadat ik besloot om deel te nemen, gingen referenties naar de Super Mario-werelden een steeds grotere rol spelen, en uiteindelijk heb ik het hele project gebaseerd op die werelden, met name die van Luigi’s Mansion.Om de Nintendo Labo-geest te behouden zette ik het mansion in elkaar zonder lijm maar met vouwen en flapjes, en dat ging met vallen en opstaan. Verder gebruikte ik een potlood, een liniaal en een mesje. Ik heb geprobeerd zo weinig mogelijk materialen te gebruiken. Het idee was om het huis uit te bouwen met ruimte voor twee van de mechanismes van de game die ik op een meer fysieke manier wilde gebruiken. Mijn drie jaar oude dochter en ik houden ervan om Luigi’s Mansion te spelen. Onze Tomo wordt ‘Pepito’ genoemd.”
Commentaar van de ontwikkelaars“Deze inzending is prachtig gemaakt, tot in de kleinste details verzorgt, en toont een hoge mate van vakmanschap.”
 
“We zijn dol op alle ideeën in dit bouwwerk: van de poort die opent wanneer je de knop draait, tot de fluorescerende verf die een zwevende Boo laat verschijnen als het donker wordt. Het feit dat je het huis uit elkaar kunt halen, in het mansion kunt kijken en het nog steeds kunt gebruiken als Toy-Con-huis is echt indrukwekkend!
Categorie: Kids
HoofdprijswinnaarAangepast, door Bowsers kasteel geïnspireerd huis, Fabrice Doberva (Frankrijk)
image
Beschrijving inzender“Een aangepast Toy-Con-huis in de stijl van Bowsers kasteel.”
Commentaar van de ontwikkelaars“We genieten echt van de vele details in dit bouwwerk, en waarderen het kleurenschema dat zowel fraai als evenwichtig is. De vier torens zien er dik en stevig uit, zoals je dat bij een kasteel mag verwachten. Zeer indrukwekkend! We wedden dat Bowser er ook blij mee zou zijn!”
Vorige week werden ook de Nederlandse winnaars bekendgemaakt van de Nintendo Labo Creators Contest.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x