Home Gaming De vijf mooiste filmposters

De vijf mooiste filmposters

by Mark van Truijen

Echte diehard fans van een bepaalde film vereeuwigen hun helden in een poster. Ik heb een selectie gemaakt van de vijf filmposters die de kracht en emotie van de film ook echt uitstralen. Ik vind het echt ontzettend knap wanneer het de maker van een poster lukt in één beeld het verhaal van een film te vertellen. We hebben voor jou de top 5 van de gaafste filmposters opgesteld!
The Godfather
The Godfather gaat over de beroemde maffiafamilies van New York in de Jaren 30. Voor het eerst leerden we over de afpersingspraktijken, de hiërarchie en de oorlogen tussen verschillende families. Deze poster geeft op een mooie manier weer dat de Don een goed geklede Italiaan is, maar dat er andere, gevaarlijke kant van hem en de maffiawereld is.

don

 

 

The Hunger Games
Deze poster staat letterlijk in vuur en vlam! Katniss, gespeeld dor Jennifer Larence, is het symbool van de revolutie van District13 tegen het Capitool. Deze poster vind ik mooi omdat Katniss hier op een krachtige maar ook vrouwelijke manier wordt weergeven.

hunger
Interstellar
Interstellar is een film over ruimtereizen, maar dan niet met ver-van-mijn-bed-show-technologie, maar met de technologische mogelijkheden van de 21st eeuw. Deze poster geeft de kou en leegte van het universum goed weer, maar tevens dat er ergens andere planeten zijn die veel lijken op de aarde.

inter

Sherlock
Deze Sherlock poster weergeeft op een prachtige wijze de twee werelden waar Sherlock Holmes, de beroemde detective, zich in begeeft. Berucht om zijn vaardigheden om criminelen op te sporen, begeeft hij zich geregeld in de donkere onderwereld van London. Deze poster, met lichtinval van de zijkant, en met witte en donkere achtergrond, geeft dit prachtig weer.

SHerlock

Orphan black
Ok, toch één serieposter. Tatiana Maslany speelt Sarah Menning in deze serie. Deze poster vind ik mooi omdat deze de hoofdrolspeelster van de serie weergeeft in iets wat het gestalt-principe heet. Het lijkt alsof de Sarah je recht in de ogen aankijkt, maar als je goed kijkt zie je ook dat haar gezicht een andere vorm aanneemt. Wat zie jij?

orphan

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x