Home Gaming Miele en Microsoft maken samen slimmere huishoudelijke apparaten

Miele en Microsoft maken samen slimmere huishoudelijke apparaten

by Mark van Truijen

Miele & Cie. KG, marktleider op het gebied van huishoudelijke apparatuur, toonde op de Hannover Messe op 12 april 2015 een proof-of-concept ontwikkeld op basis van Microsoft Azure Internet of Things-diensten (IoT). Dit nieuwe concept maakt huishoudelijke apparaten slimmer, biedt op deze manier hulp bij het koken en maakt een ware ervaring van het kookritueel. Zo stel je de oven thuis zodanig in, dat je zeker weet dat je maaltijd er perfect gaar uitkomt.

De nieuwe technologie kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Miele en Microsoft, waarin zij op zoek gingen naar nieuwe mogelijkheden om met internettoepassingen de klantervaring te verbeteren. Op basis van deze samenwerking ontwikkelde Miele dit concept waarmee gebruikers door de website van Miele scrollen en een recept selecteren. Wanneer zij een recept kiezen, worden de noodzakelijke bereidingsstappen via Azure op hun telefoon of tablet geladen. De oven wordt dan ook automatisch op die specifieke maaltijd voorgeprogrammeerd om het beste resultaat te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste instellingen als temperatuur, bereidingstijd en vochtigheid, en andere factoren.

image006

“Dit hulpsysteem bevat ook temperatuurgrafieken, temperatuurtijden en andere speciale functies, zoals het toevoegen van stoom, die voor de beste gril-, kook- en bakresultaten moeten zorgen”, zegt Eduard Sailer, Executive Director van Technische Zaken bij Miele. “Op deze manier halen mensen het beste uit hun kookapparatuur.”

“Dit is slechts een voorbeeld van hoe Internet of Things- en cloud-technologieën steeds meer van een bedrijfservaring naar een consumentenervaring gaan”, zegt Sanjay Ravi, Managing Director van Worldwide Discrete Manufacturing van Microsoft. “Miele levert hiermee een innovatief en slim apparaat dat klanten een spannende, persoonlijke kookervaring biedt.”

Het gebruik van Azure IoT heeft nog meer voordelen, omdat het wereldwijd beschikbaar kan worden gemaakt voor klanten van Miele. Op dit moment gaat het nog om een proof-of-concept, maar andere toepassingen zijn wel al denkbaar op het Microsoft-platform, zoals een statusrapport, diagnostiek op afstand en voorspellingen over onderhoud.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: