Home Gaming De vechtscenes van Kung Fu-game Sifu

De vechtscenes van Kung Fu-game Sifu

by Jos Vis

Sloclap, ontwikkelaar en uitgever van de aankomende Kung Fu-actiegame Sifu heeft vandaag een ongelooflijke video achter de schermen uitgebracht die fans naar een met motion capture gevulde gevechtsset leidt, waarin ze een gedetailleerd beeld krijgen van hoe de game echte Kung Fu-gevechten benadert. Met de aangrijpende intensiteit van klassieke Kung Fu-films, vertelt Sifu het verhaal van een jonge Kung Fu-student die zijn hele leven heeft getraind voor een dag van afrekening na de brute moord op hun hele familie door een mysterieus moordteam. Sifu wordt volgend jaar op 22 februari gelanceerd voor PlayStation-consoles en in de Epic Games Store.

YouTube video


De nieuw uitgebrachte video neemt een kijkje achter de schermen met Sloclap’s creatief directeur Jordan Layani en de gevechtschoreograaf Benjamin Colussi, die diep in het realisme van het gevecht en de authentieke benadering van de cultuur duikt. Alles, van de juiste vechtvorm tot de feng shui van de Wuguan (dwz de Chinese vechtsportschool) is in aanmerking genomen om een ​​meeslepende, actievolle en levensechte Kung Fu-gevechtsgame te creëren.

De samenwerking tussen Sloclap en Colussi vond plaats gedurende enkele maanden tijdens de vroege ontwikkeling, met de bewegingen van het hoofdpersonage geïnspireerd door Benjamin Colussi, en zijn unieke benadering van Pak Mei Kung Fu. Colussi en Layani benadrukten authenticiteit en werkten nauw samen om te putten uit het beste van twee concepten: creativiteit en expertise. Door deze samen te voegen, creëerden ze de kenmerkende snelle en actievolle vechtstijl die je in Sifu ziet.

Benjamin kreeg de taak om meer dan 200 bewegingen voor de hoofdpersoon te maken, waaronder zowel man-tegen-man-gevechten als het gebruik van verschillende wapens. Hij werkte nauw samen met de Sloclap-ontwikkelaars om visueel indrukwekkende moves te creëren die authentiek aanvoelen. Enkele van de meest ingewikkelde vechtscènes die spelers zullen ervaren toen Sifu-lanceringen nauwgezet in realtime werden gemaakt door Benjamin Colussi en een stuntteam, in een motion capture-studio.

Deze samenwerking onderzocht ook belangrijke culturele details, zoals het juiste ontwerp van de Wuguan van het personage – alles, van deurplaatsing, decoraties en plaatsing van items in de digitale Wuguan, was net zo belangrijk als het goed krijgen van de vechtbewegingen. Colussi’s ervaringstraining in Foshan, gelegen in de provincie Guandong, bracht een expertise met zich mee die heeft bijgedragen aan het creëren van een wereld die even meeslepend als opwindend is.

Sifu’s unieke gameplay bevindt zich op het kruispunt van twee gevestigde en populaire genres, waarbij de intensiteit en tijdloze sensatie van beat ‘em ups wordt gecombineerd met het aangrijpende ontwerp van 3D-personage-actiegames. Spelers zullen een eeuwenoud mysterie ontdekken via een reeks moeilijke confrontaties die je vaardigheden tot het uiterste zullen drijven. Om de kansen te overwinnen die zwaar tegen je zijn gestapeld, moet je vertrouwen op je beheersing van Kung Fu en op een magische hanger die je na de dood zal doen herleven. De prijs van magie is echter hoog en je zult aanzienlijk ouder worden elke keer dat je weer tot leven komt: tijd is de prijs die je betaalt voor je wraak.

Sifu, dat zich op verschillende locaties in de stad bevindt, geeft je 24 uur om wraak te nemen voor de dood van je familie. Van daken in de sloppenwijken van de stad, vol met dealers en junks, tot de smetteloze kamers van een museum voor hedendaagse kunst en voorzien van een vurige soundtrack, Sifu is een van de games waar het meest naar uitgekeken is in 2022.

Pre-orders zijn nu beschikbaar voor 39,99 EUR voor de standaardeditie en 49,99 EUR voor de Deluxe-editie.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: