Home GadgetsAOC De nieuwe CU34G2 ultrawide gebogen gamemonitoren uit de G2-serie van AOC

De nieuwe CU34G2 ultrawide gebogen gamemonitoren uit de G2-serie van AOC

by Jos Vis

Display-specialist AOC kondigt twee nieuwe 86,3 cm (34”) ultrawide (21:9) gaming-displays aan uit hun gloednieuwe G2-serie. De twee UWQHD-schermen (Ultra-Wide Quad HD – 3440 x 1440 pixels) zijn op het eerste gezicht vergelijkbaar met uitzondering van hun verversingsfrequenties. De CU34G2X heeft een indrukwekkende verversingssnelheid van 144Hz, perfect geschikt voor concurrerende gamers, terwijl de CU34G2 een verversingssnelheid van 100Hz gebruikt. Beide modellen zijn uitgerust met een VA-paneel, dat diepe inktzwarte, natuurlijke en levendige kleuren en een zeer hoge native contrastverhouding produceert. Naast de hoge verversingsfrequenties zullen gamers genieten van een stotter- en tearvrije ervaring dankzij de AMD FreeSync-ondersteuning, terwijl de responstijd van 1 ms (MPRT) zorgt voor een soepele gameplay zonder motion blur.

image

Breed en duidelijkHet eerste opvallende kenmerk van deze monitoren is de zeer agressieve 1500R-kromming en de ultrawide beeldverhouding van 21:9, waardoor ze zich onderscheiden van de massa. De toegevoegde horizontale schermruimte zorgt voor een VR-achtige ervaring. Door de perifere visie van gebruikers te bedekken, lijkt het alsof de gamewereld verder gaat dan het centrale focuspunt. En met een kromming van 1500R zullen gebruikers nog verder in hun spel worden getrokken. Hoewel gamers van alle genres de ultrawide beeldverhouding zullen waarderen, zullen vooral fans van first-person games (RPG’s, simulatie- en racegames) het meest profiteren.Niet alleen games, maar ook films zien er schitterend uit dankzij de beeldverhouding 21:9 (of 2,37:1). Bij uitstek geschikt voor films opgenomen in 2.35:1 en 2.39:1, waar gebruikers geen afleidende zwarte balken zullen zien. En voor degenen die de ervaring willen delen, bieden de brede kijkhoeken van 178° / 178° duidelijke beelden vanuit elke richting.
Zowel de panelen van de CU34G2 als die van de CU34G2X met hun 34-inch diagonaal zijn ongeveer even hoog als breedbeeldschermen (16:9) 27-inch schermen, waardoor er ook voldoende schermruimte en kijkcomfort is voor dagelijkse taken. Dit in combinatie met de hoge resolutie van 3440 x 1440 resulteert in een perfecte combinatie met een comfortabele en gedetailleerde pixeldichtheid van 109ppi.

image

Kies je snelheidGamers kunnen kiezen tussen de CU34G2X met een verversingssnelheid van 144Hz en de CU34G2 met 100Hz. Een extreem snelle MPRT van 1 ms zorgt voor heldere, scherpe en responsieve beelden zonder motion blur, terwijl de AMD FreeSync-ondersteuning stotteren en tearing voorkomt. Dankzij de lage input lag-modus wordt de vertraging tussen monitor en de bron ook geminimaliseerd.
Beide monitoren bieden een in hoogte verstelbare standaard, terwijl flikkervrije en Low Blue Light-technologieën zorgen voor een gezonde ervaring op het gebied van ergonomie en oogwelzijn. Voor gebruikers die de overhand willen hebben in gaming, biedt AOC ook andere gaming-specifieke functies. De AOC Game Color past de verzadiging aan voor betere grijsniveaus en beelddetails en Dial Point geeft richtkruizen aan voor ondersteuning bij het richten. Een ingebouwde 4-poorts USB-hub en de audio in/uitgangen maken het ook gemakkelijk om randapparatuur aan te sluiten.
De CU34G2 en CU34G2X van AOC zijn vanaf januari 2020 verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 469 en € 579.
More information and technical specification:https://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/cu34g2-bkhttps://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/cu34g2x-bk

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: