Home Gaming De enorme ‘Forging the Arcane’-patch van Baldur’s Gate 3 nu beschikbaar

De enorme ‘Forging the Arcane’-patch van Baldur’s Gate 3 nu beschikbaar

by Jos Vis

Gedetailleerd tijdens de vierde Panel From Hell liveshow, introduceert Baldur’s Gate 3’s zesde en grootste grote patch – Forging the Arcane – een nieuwe speelbare Sorcerer-klasse, evenals een mysterieuze, verkenbare nieuwe regio die bekend staat als Grymforge. Grymforge vervolgt de reis van de speler voorbij het vorige punt waar Early Access eindigde, waardoor het verhaal een beetje verder gaat, met nieuwe vijanden om op te nemen en nieuwe speurtochten en personages om te ontmoeten. Hoewel Grymforge nieuwe uitdagingen biedt, ontvangt Baldur’s Gate 3 tijdens de hele Early Access-ervaring gameplay-, visuele en contentupdates.

YouTube video


Naast nieuwe content bevat deze update een enorme grafische upgrade, dodelijke nieuwe wapenacties en uren aan nieuwe content om te verkennen. Forging the Arcane is beschikbaar om direct na de liveshow op donderdag 14 oktober te spelen – zolang het kantoor niet (weer) overstroomt.

Nieuwe klasse: The Sorcerer

Sorcerers zijn de nieuwste speelbare klasse die zich bij Baldur’s Gate 3 voegt, en deze krachtige magic-wielders zijn een kracht om rekening mee te houden. Door gebruik te maken van krachten van binnenuit, voegt de Sorcerer-klasse nieuwe spreuken toe aan het spel naast hun kenmerkende vaardigheid, Metamagic.

Metamagic stelt je in staat om je spreuken aan te passen in het heetst van de strijd. Hiermee kun je het bereik en de duur van een spreuk vergroten of twee vijanden tegelijk raken, naast andere krachtige variaties op je spreuken – waardoor je een krachtige en onvoorspelbare aanwezigheid in de strijd bent. Metamagic kan samen met andere casters worden gebruikt voor verwoestende effecten, en is erg leuk in online multiplayer coöpspel!

Tovenaars hebben twee subklassen, elk met hun eigen sterke punten, vaardigheden en visueel ontwerp: Wild Magic en Draconic Bloodline.

Wild Magic: Wild Magic Sorcerers omarmen chaos en toeval en gebruiken hun Tides of Chaos-vermogen om de krachten van het lot te manipuleren. Met deze vaardigheid kunnen ze voordeel halen uit aanvalsrollen, vaardigheidscontroles of het opslaan van worpen, waardoor ze hun krachten tijdens gevechten vergroten. Op zijn beurt kan een Wild Magic Sorcerer zichzelf aan de ontvangende kant van een potentieel willekeurig effect bevinden. Voorbeelden zijn onder meer iedereen om je heen in brand steken, teleporteren als bonusactie of een vijandige mephit oproepen!

Draconic Bloodline: Draconic Bloodline Tovenaars bezitten magische vaardigheden die zijn doorgegeven via hun drakenafkomst. Hun gezichten geëtst met gekleurde schubben, deze tovenaars hanteren krachten die overeenkomen met de draak waarvan ze afstammen. Een Draconic Bloodline Sorcerer wiens bloed vermengd is met een Red Dragon zal extra voordelen krijgen voor vuurspreuken, terwijl drakenvoorouders van andere kleurtypes vaardigheden kunnen bieden met betrekking tot Acid, Lightning, Cold en Poison. Bovendien krijgt deze subklasse een extra hitpoint bij elk behaald niveau, waardoor ze krachtige tegenstanders zijn.

Bij een magische klasse horen nieuwe spreuken, waaronder:

  • Gruwelijke Visage: een nieuwe Tadpole-actie die je vijand laat bloeden en de tovenaar in staat stelt een tovenarij van hem af te leunen.
  • Vergroten/verkleinen: deze nieuwe spreuk verandert de grootte van een personage, waardoor hun fysieke statistieken worden beïnvloed.
  • Chromatic Orb: een krachtige nieuwe kernbom met één doel waarmee tovenaars een energiebol naar hun vijanden kunnen slingeren.
  • Cloud of Daggers: Deze spreuk beschermt de caster en omringt hen in een wolk van vliegende dolken.
  • Crown of Madness: Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een vijand gek van deze spreuk en kan deze ervoor zorgen dat ze hun nabije bondgenoten aanvallen.

Wapenacties

Het smeden van de Arcane is niet alleen voor magische dragers – deze update verbetert ook de melee- en afstandsgevechten. Als je bedreven bent in een wapen, kun je nu maximaal drie dodelijke kenmerkende bewegingen krijgen. Breek de borst van een vijand en verminder hun acties met de nieuwe Heartstopper-beweging, richt je op de handen van een vijand met een niet-dodelijke Weakening Strike-aanval, of raak een vijand met al je macht en verdoof ze met een Concussive Smash.

Deze veranderingen en toevoegingen aan wapenacties zijn ontworpen om melee-spelers meer diversiteit en strategische keuzevrijheid te geven, de verbeelding van het tafelspel na te bootsen en melee-klassen in overeenstemming te brengen met hoe ze acties bedenken tijdens het spelen van D&D. Raadpleeg de patch-opmerkingen voor de volledige lijst met wapenacties.

Nieuwe locatie om te verkennen: Grymforge

Baldur’s Gate 3 is in omvang gegroeid met de toevoeging van een nieuwe regio: Grymforge. Grymforge is een oud Sharran-fort dat toegankelijk is via de Underdark, waar rivieren van lava en vuur de donkere gangen en kamers verlichten. Met nieuwe questlines, filmbeelden, complexe gevechten en personages waarvan we niet kunnen wachten tot de fans ze ontdekken, belooft Grymforge uren aan nieuwe content die je kunt verkennen en ontdekken.

Enorme grafische upgrade

Baldur’s Gate 3 heeft een grafische revisie gekregen die de beelden naar een hoger niveau tilt. In deze update hebben we substantiële verbeteringen aangebracht in de visuele diepte van Faerun, door gerichte en volumetrische verlichting te implementeren, overal nieuwe kleurgradaties toe te passen, nieuwe deeltjeseffecttechnieken te introduceren, evenals realtime wolken, atmosferische verstrooiing, volumetrische mist en andere visuele upgrades die laat het spel er beter uitzien dan ooit tevoren.

Om te zien hoe dit de look en feel van de game beïnvloedt, bekijk je de nieuwe trailer die zich richt op Grymforge en de nieuwe klasse, de Sorcerer, hieronder:

YouTube video

Met patch-notities van bijna 11 pagina’s lang, krassen de updates en verbeteringen die we hier hebben benadrukt slechts het oppervlak van wat beschikbaar is in Patch 6. Van nieuwe orkestmuziek tot toegankelijkheid in de Turkse taal, we hebben niet eens de uitrustbare gevechtssalami genoemd .

Er zijn een groot aantal visuele en filmische tweaks en veranderingen die in de patch-opmerkingen worden behandeld, maar een ander hoogtepunt omvat cosmetische schade en vuil, gebaseerd op de HP van een personage. Dit varieert van zweet, vuil, blauwe plekken en bloed, afhankelijk van hoeveel je faalt om een held te zijn.

Als je het hebt gemist, kijk dan zeker naar Panel From Hell 4 VOD voor al het laatste nieuws over Forging the Arcane, en bekijk de community-update die meer in detail gaat over alle updates en verbeteringen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: