Home Gaming De eerste anderhalf jaar van de Achtse Generatie

De eerste anderhalf jaar van de Achtse Generatie

by Sven

Sins 2011 zit de game-industrie in de achtste generatie. Deze generatie werd pas echt ingeluid door de Xbox One en de Playstation 4, maar nu anderhalf jaar na de release van deze consoles, kunnen wij dan spreken van een succesvol anderhalf jaar qua games?

Ik ben zelf de eerste eigenaar van een PS4 hier in Nederland. Toen de Playstation 4 werd aangekondigd in februari 2013 was ik er als de kippen bij. Bij mijn Playstation kocht ik een extra controller, de PS camera, Killzone, Assasins Creed Black Flag en Fifa 14. De games die ik daarna kwamen zijn onder andere Watch Dogs, WWE2K15, Dying Light, Call of Duty AW en nog veel meer.

Toen ik Killzone voor het eerst opstarten zei ik alleen maar wauw, dit ziet er zo mooi en gruwelijk uit. De graphics, de lighting en ook de gameplay was top notch voor mij. Nadat ik Killzone had uitgespeeld kwam mijn hype voor Watch Dogs terug, ik kocht de Dedsec Edition voor 120 euro en startte het spel op. Wat. Een. Teleurstelling. Die drie woorden komen vaak terug in de afgelopen anderhalfjaar, een game met een geweldige hype, maar de game kan het totaal niet waarmaken.

Denk er zelf maar is aan, heeft Destiny de hype gehaald? Nee. Dying Light? Nee. Call of Duty AW? Nee. Assasins Creed Unity? Nee.

Daarnaast komt ook nog is dat deze generatie een overdosis kent van Remasters. In eerste instantie vond ik het prima, ik had The Last of Us nog nooit gespeeld, omdat ik een 360 had in de vorige generatie, maar nu komt er elke maand wel een remaster uit. Waarom wordt er geen tijd gestoken in prachtige games voor deze consoles? Waarom worden wij haast doodgegooid met Remasters, waarbij wij ook nog is 50 euro betalen? Voor mij is het een teleurstelling, ik heb een PS4 gekocht om prachtige next gen games te spelen, niet om games in een HD jasje te spelen.

Toch hou ik vertrouwen in deze generatie, als ik zie welke games in 2015 het licht gaan zien wordt ik blij. Project Cars, Star Wars Battlefront en The Division. Toch wil ik deze games niet gaan overhypen. Ik wil niet mijn Watch Dogs/Destiny gevoel terug. Ik hoop alleen dat de komende jaren de PS4 en de Xbone net zulke goede consoles worden als hun voorgangers. Het wordt tijd voor minder remasters en meer quality games, maar die ook mainstream zijn, want een game als Bloodborne is niet voor het hele publiek weggelegd. Dus, laten we beginnen met, The Witcher 3?

 

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x