Home Gadgets COMPUTEX AI-aankondigingen, nieuwe 14-inch NVIDIA Studio-laptops, mei Studio Driver en meer, deze week ‘In de NVIDIA Studio’

COMPUTEX AI-aankondigingen, nieuwe 14-inch NVIDIA Studio-laptops, mei Studio Driver en meer, deze week ‘In de NVIDIA Studio’

by Mark van Truijen

Deze week belichten we In de NVIDIA Studio een aantal geweldige AI-aankondigingen van COMPUTEX, de grootste jaarlijkse techbeurs in Azië, waaronder nieuwe ultra-draagbare 14-inch NVIDIA Studio-laptops voor creatie en gaming, de nieuwe DLSS 3 plugin voor UE5, onze Studio Driver van mei en meer!

Nieuwe NVIDIA Studio-laptops voor creëren en gamen
Uitgerust met een GeForce RTX 40-series GPU en ondersteund door NVIDIA Studio, geven deze nieuwe laptops creators draagbaarheid en meer mogelijkheden om te creëren met lichtere, dunnere apparaten die de prestaties van de vorige generatie aanzienlijk overtreffen. Tot deze categorie laptops behoren: Acer Swift X 14ASUS Zenbook Pro 14GIGABYTE Aero 14, Lenovo’s Slim Pro 9i 14 en MSI Stealth 14.
 
Gelijktijdige codering van scènes
De recente release van Video Codec SDK 12.1 biedt een nieuwe manier om het coderen van video te versnellen door gebruik te maken van meerdere NVENC’s om de coderingssnelheden aanzienlijk te verhogen met bijna 80% voor dubbele encoders, wat betekent dat de exporttijden van video worden gehalveerd zonder dat de beeldkwaliteit afneemt. Capcut, de populaire videobewerkingsapp, is de eerste software die deze technologie integreert op RTX GPU’s met twee of meer encoders, die vandaag beschikbaar is.

ACE voor games
Avatar Cloud Engine (ACE), eveneens aangekondigd door NVIDIA-oprichter en CEO Jensen Huang tijdens zijn Computex-openingstoespraak, voegt intelligentie toe aan niet-speelbare personages in games met AI-gestuurde interacties in natuurlijke taal. Spelontwikkelaars en studio’s kunnen ACE nu gebruiken om aangepaste spraak-, gespreks- en animatie-AI-modellen te bouwen en in te zetten in hun software en games.
 
In de NVIDIA Studio van deze week is een demo te zien van ACE, genaamd Kairos, een joint venture tussen Convai en NVIDIA Lightspeed Studios, geleid door NVIDIA Creative Director Gabriele Leone. Kairos is gebouwd met GeForce RTX 40-series GPU’s en biedt een kijkje in de toekomst van gaming wanneer spelontwikkelaars NVIDIA ACE kunnen gebruiken om responsievere en boeiendere NPC’s met AI te bouwen.

Mei Studio Driver
Ook klaar om te downloaden is onze Studio Driver van mei; deze bevat AI-updates voor MAGIX VEGAS ProD5 Render, Jianying en VLC Media Player. AI-modeloptimalisaties voor WinML-apps waaronder Adobe Photoshop, Lightroom, ON1 en DxO, naast vele andere.
 
Bekijk de In the NVIDIA Studio blog van deze week en download GeForce Experience of NVIDIA RTX Experience om op de hoogte te blijven van de nieuwste Studio Driver releases.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: