Home Movies Cancion sin nombre 4 november in de bioscoop

Cancion sin nombre 4 november in de bioscoop

by Jos Vis

MOOOV Film Distribution brengt in samenwerking met International Film Festival Gorinchem (IFFG) op 4 november Canción sin nombre uit in de bioscopen. De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw uit de Andes wiens baby na de bevalling uit een onwettige kraamkliniek wordt gestolen en speelt zich af in Peru tijdens de politiek-woelige jaren ’80.

Canción sin nombre – release 4 november
De setting is Peru in 1988, een tijd van grote politieke en financiële onrust, hyperinflatie en terroristisch geweld. De linkse guerrillabeweging ‘Lichtend Pad’ is net in opkomst. Georgina Condori is een zwangere Andes-boerenvrouw die in een kale houten hut woont in een van de sloppenwijken aan de kust in de buurt van de hoofdstad Lima. Ze wordt naar de stad gelokt door een radioadvertentie die gratis ‘medische hulp’ belooft. Zodoende bevalt ze van haar baby in een kliniek in de binnenstad. Maar het personeel neemt haar pasgeboren dochter mee, zogenaamd voor routinecontroles. Helaas ziet ze haar kind nooit meer terug. 

Canción sin nombre is gedeeltelijk gebaseerd op een ware gebeurtenis uit 1981 over een mensenhandelaar die tientallen Peruaanse kinderen naar het buitenland smokkelde om aan Europese en Amerikaanse echtparen te verkopen. De regisseur Melina León heeft de film opgedragen aan haar vader Ismael, die een van de journalisten is geweest die deze mistoestand naar buiten heeft gebracht. Ze heeft het verhaal met opzet gefictionaliseerd en verplaatst naar 1988, tijdens de eerste chaotische ambtstermijn van president Alan Garcia.

Speelduur: 97 min. | Land: Peru | Taal: Spaans (Nederlands ondertiteld) | Genre: Drama | Regie: Melina León | Cast: Pamela Mendoza, Tommy Párraga, Lucio Rojas, Maykol Hernández | Releasedatum: 4 november 2021 | Distributeur: MOOOV Film Distribution The Netherlands i.s.m. IFFG

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x