Home Gaming Call of Duty: Black Ops 3 Single Player Preview

Call of Duty: Black Ops 3 Single Player Preview

by Mark van Truijen

Waar Infinity Ward toch echt een naam maakte met COD zoals we het konden en de Modern Warfare serie, bedacht Treyarch hun eigenverhaal met Black Ops. Het verhaal volgde Alex Mason ( gevolgd door zijn zoon David) en nog wat Black ops soldaten tijdens hun missie om drugsbaron Raul Menendez te stoppen. Waar de aanval van Menendez wel stopte gaat zijn legacy verder in blops 3.

“The seeds of Black Ops 3 were sown with the drone strikes of Black Ops II, set in 2025,” legt campaign director en senior executive producer Jason Blundell uit. “The world was helpless to defend itself when Raul Menendez hijacked the U.S. drones to pursue his own ends. After this pivotal moment in world history, as is the way of things, the politicians and military technologists of the day pushed for a solution to not allow this situation to ever reoccur. This led to the creation of an umbrella air defense system that would nullify any air assaults in the future. And with this action that’s disabled first-world countries’ air superiority, a renewed interest and focus has changed back to ‘boots on the ground’ might. As we’ve seen today in the headlines, military technology is advancing at an ever-increasing rate, an almost disturbing rate. This continues in our Black Ops universe exponentially.”

recrop-Black-Ops-3_Specialist_Ruin-620x400

In navolging op de vooruitgang in militaire techniek, bevindt de wereld zich in het veranderen van het klimaat en een schaarste in goederen, dit leidt dan weer tot nieuwe groepen. Het hoofdverhaal draait om twee facties: De Winslow Accord en de Common Defence Pact(CDP). Beide kampen verbeteren hun soldaten met bio-augmentation, dit gaat dan weer via de Direct Neutral Interface (DNI) deze verbindt het stukje hardware met de hersenen van de soldaat en ze ruggengraat.

Tot dit op dit punt kom je niet in de rol van Mason. Je neem in plaats daarvan plaats in een prototype van een Black Ops soldaat die op onderzoek is naar de verdwijning van zijn groep. Om ze te vinden begeef je je behind enemy lines. Het missen van een bepaald hoofdpersoon opent ook de deuren om zelf je karakter te maken, dus man of vrouw, met volledige upgrade systeem, perks, loadouts en outfits. Ook maakt dit het mogelijk om voor het eerst een campaign in vier speler co-op te gaan beleven.

Om vier spelers mogelijk te maken heeft Treyarch het spoor verlegd, waar je normaal straight forward ging in het verhaal ligt de focus nu meer op de omgeving en open gebieden. Teams krijgen de mogelijkheid om diverse tactieken te gebruiken tegen de vijanden. DNI verbeteringen geeft je een betere analyse van het veld, met spelers die gebruik maken van de T-mode(tactical Mode) om zo de omgeving te scannen. Cyber Core geeft je een cocktail van diverse skills, en Remote Hijack geeft je de kans om drones te hacken, Cyber Rigs geeft je dan weer wat passieve krachten, zoals verbeterde bewegingen. Er zijn meer dan 40 verschillende en upgradable abilaties.

34

Black Ops 3 krijgt ook een vernieuwde grafische engine en animatie systeem, dit geeft Treyarch weer de mogelijkheid om de AI eens flink te verbeteren. Dit voegt dan weer 20 verschillende vijanden met ieder zijn eigen wapen variatie toe. Deze bewegen in formatie en coördineren elkaar. Robot vijanden nemen hun voordeel uit het niet menselijk zijn en zullen dus meer risico nemen en zichzelf sneller opofferen.

Blundell ziet de verbeterde AI en grotere omgevingen als een kans om zoals hij het noemt “replayability” toe te voegen, waar meerdere wegen mogelijk zijn, krijg je zo de kans om alles te vinden.

Het is nog even wachten maar 6 November kunnen we het zelf allemaal beleven.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x