Home Gaming Bouw een feestje met je amiibo in Mario Party 10!

Bouw een feestje met je amiibo in Mario Party 10!

by Mark van Truijen

Vanaf 20 maart kun je met vrienden en familie een geweldige party beleven in Mushroom Kingdom! Mario Party 10 is het ultieme gezelschapsspel voor Wii U. Het spel bevat een breed aanbod aan spelvarianten, spannende eindbaasgevechten, meer dan 70 mini-games en de kans om je amiibo in het spel te gebruiken.

Mario Party 10 is het eerste Wii U-deel in de populaire Mario Party-serie. Sinds het debuut Mario Party in 1999 voor de Nintendo 64 verscheen zijn wereldwijd meer dan 39,6 miljoen* spellen in deze serie verkocht. De reeks staat bekend om de verrassende party-games met geliefde personages als Mario, Luigi en Bowser. Mario Party 10 is daarom geen uitzondering, met deze laatste aflevering in de series, met onder andere gameplay mogelijkheden voor maximaal 5 spelers via de nieuwe Bowser Party-modus.

In Mario Party-spellen ontstaat vaak een felle strijd tussen de verschillende deelnemers, maar dit keer is het ook belangrijk om samen te werken. In de Bowser Party-stand moeten namelijk vier spelers met Wii-afstandsbedieningen strijden tegen een vijfde speler die de gevaarlijke, vuurspuwende Bowser bestuurt met de Wii U GamePad! Om te voorkomen dat ze worden verbrand, verpletterd of weggeknald, moeten de spelers met de Wii-afstandsbedieningen samenwerken en Bowser een lesje leren. Dat wordt niet gemakkelijk, want de speler die Bowser bestuurt kan zowel knoppen, bewegingsbesturing en touchscreen van de GamePad gebruiken om spelers op verrassende manieren te bestrijden.

Mario Party 10 biedt spelers ook een nieuwe spelstand die is toegespitst op amiibo, Nintendo’s interactieve figuurtjes waarvan sinds de lancering afgelopen november wereldwijd al zo’n 5,7 miljoen exemplaren zijn verkocht. Spelers die compatibele amiibo** van hun favoriete personages bezitten, kunnen die in amiibo Party gebruiken om met maximaal vier spelers te strijden op steeds weer veranderende, interactieve spelborden. Spelers kunnen hun amiibo niet alleen als pionnen over het bord laten lopen, maar ook gebruiken om speciale spelborden in de stijl van elk personage te ontgrendelen. Bijvoorbeeld een Mario-bord met paddenstoelen die personages laten groeien of een Luigi-bord met een spookzuiger die sterren van rivalen opzuigt. Daarnaast kunnen spelers hun amiibo gebruiken om speciale fiches in het spel te verzamelen voor power-ups, zoals de mogelijkheid om munten van tegenstanders te stelen, of om een kwart van het bord te veranderen naar het thema van een ander personage!

Mario Party 10 is de ultieme party-game van Nintendo en wordt op 20 maart exclusief voor Wii U gelanceerd. Het spel biedt een nieuwe spelstand waarin amiibo-bezitters hun favoriete personages kunnen gebruiken, een Bowser Party-stand voor maximaal 5 spelers en een klassieke modus, ideaal voor voor hilarische huiskamercompetities. Op de dag van lancering verschijnt in Europese winkels ook een perfect party-pakket, bestaande uit een fysiek exemplaar van Mario Party 10 en een Mario-amiibo uit de Super Mario Collection.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x