Home Gaming Borderlands 3 herdefinieert Chaos en vestigt de reeks als wereldwijd merk van een miljard dollar

Borderlands 3 herdefinieert Chaos en vestigt de reeks als wereldwijd merk van een miljard dollar

by Jos Vis

Vandaag kondigde 2K aan dat Borderlands 3, de laatste titel uit de gerenommeerde shooter-looter reeks, de chaos nog meer losgelaten heeft door verschillende recordmijlpalen neer te zetten voor zowel de franchise als het label. In de eerste vijf dagen na release (13 september) hebben 50 procent meer consumenten Borderlands 3 gekocht in vergelijking met zijn voorganger, Borderlands 2. Hierdoor is de game zowel de snelst verkopende titel in de geschiedenis van 2K, als de meest verkochte titel van het label op PC in de eerste vijf dagen. Daarbovenop heeft Borderlands 3 meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in de eerste vijf dagen, waardoor de Borderlands-franchise meer dan een miljard dollar aan netto-boekingen genereerde en daarmee de tweede reeks in de geschiedenis van 2K werd om deze mijlpaal te bereiken.

Borderlands 3 markeert het hoogste percentage van 2K’s digitale omzet voor een platformoverschrijdende, cross-distributietitel, waarbij meer dan 70 procent van de consumenten de game digitaal aanschaft in de eerste vijf dagen van de release. Daarnaast leverde Borderlands 3 de hoogste pre-order verkoopcijfers tot nu toe voor een 2K-titel en verbrak het pre-orderrecords met de Epic Games Store. De eerste verkopen van Borderlands 3 hebben de verwachtingen van het label overtroffen en met name de pc-verkopen van de titel via de Epic Games Store waren ongelooflijk sterk.

Borderlands 3 claimde de toppositie op Twitch voor de meest bekeken game op de lanceringsdag en heeft zijn positie als een top vijf meest bekeken game sinds de lancering behouden. Bovendien heeft Borderlands 3 al meer dan 14 miljoen uur aan content bekeken op Twitch – meer dan de helft van het aantal kijkers dat Borderlands 2 genereerde tijdens zijn zevenjarige levensduur.

“De ongelooflijk succesvolle lancering van Borderlands 3 is het resultaat van het harde werk en de langdurige samenwerking tussen Gearbox Software en 2K”, aldus David Ismailer, President van 2K. “We zijn enorm dankbaar voor iedereen die een rol heeft gespeeld bij het maken van de Borderlands-serie tot het wereldwijde fenomeen van de popcultuur dat het vandaag is, inclusief honderden ontwikkelaars bij Gearbox en velen die hiervan hun levenswerk hebben gemaakt. We willen ook de Borderlands-community bedanken. Mayhem gebeurt niet vanzelf en hun passie voor de serie is wat ons drijft om van elke game een geweldige ervaring te maken. ”

Borderlands 3 heeft sinds de lancering een enorm positieve kritiek gekregen, waaronder:
“De eens en toekomstige koning – 9/10” – Forbes;
“Het arsenaal aan plezier is ongeëvenaard – 9/10” – IGN;
“Een absoluut meesterwerk – 9/10” – Shacknews;
“Een kenmerk van uitmuntendheid – 9/10” – Destructoid;
“Voorbestemd om een ​​klassieker te worden – 9/10” – Meristation;
“Een absolute knaller – 4/5” – USGamer.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: