Home GamingAndroid Blackberry brengt zijn eerste Android-toestel uit

Blackberry brengt zijn eerste Android-toestel uit

by Sven

Dat heeft Blackberry  bevestigd dat het binnenkort zijn eerste Android-toestel aankondigt. Volgens geruchten gaat het over een schuiftelefoon.

Dat komt door  de bekendmaking van de kwartaalcijfers die Blackberry geïntroduceerd heeft.

Het Android-toestel van Blackberry gaat Priv heten, die naam lekte gisteren uit. De titel slaat volgens Blackberry op de nadruk op privacy en veiligheid van het toestel waar de laatste tijd veel ophef over is de laatste jaren.

Details over het uiterlijk of de releasedatum laat Blackberry achterwege. Wel zegt het bedrijf dat het een schuiftelefoon aan het maken is, en dat is in lijn met eerder gelekte afbeeldingen van het vermeende toestel van Blackberry.

Schuiftoetsenbord

De telefoon heeft een regulier ogend langwerpig 5,4 inch scherm. Gebruikers kunnen dat scherm echter naar boven schuiven om bij een klassiek Blackberry-toetsenbord te komen.

Volgens eerdere geruchten heeft het toestel een 1,8 GHz Snapdragon 808-processor en 3 GB werkgeheugen. Het scherm zou de qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels hebben.

Achterop zou een 18 megapixelcamera zitten, voorop een met 5 megapixels. De achterkant van het toestel is mogelijk van het lichte en stevige koolstofvezel zijn.

Blackberry noteerde voor de maanden juni, juli en augustus een nettoverlies van 66 miljoen dollar (58,9 miljoen euro). Het bedrijf draaide afgelopen kwartaal een omzet van 490 miljoen dollar (437,2 miljoen euro). De omzet over software en diensten steeg met 19 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, naar 74 miljoen dollar.

Over de telefoon zelf is weinig bekend gemaakt de op hierboven genoemde artikel is vooral op geruchten gebaseerd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x