Home Gaming Black Label eSports gaat eSports in Nederland een boost geven

Black Label eSports gaat eSports in Nederland een boost geven

by Mark van Truijen

Op vrijdag 3 juli lanceert Blammo het eSports label ‘Black Label eSports’ (BLE). Het doel van BLE is om eSports in Nederland een flinke impuls te geven door reeds bestaande eSports-organisaties te ondersteunen met connecties, faciliteiten, expertise en het mediabereik dat Blammo in de afgelopen vijftien jaar heeft opgebouwd. Daarnaast zal Blammo ook zelf diverse eSports-toernooien en -evenementen onder de naam van het label produceren. De eerste hiervan is de Black Label eSports Masters. Met een prijzenpot van enkele tienduizenden euro’s zal de BLEM op Firstlook Festivalin oktober plaatsvinden.

Rowan Stroo, Manager Events van Blammo, ziet het opzetten van Black Label eSports (BLE) als een belangrijke stap om eSports in Nederland verder te professionaliseren. “De vraag naar competitief gamen is groot. Ons land kent al veel enthousiaste eSports-organisaties, maar er is duidelijk nog een inhaalslag te maken als het gaat om het overzichtelijk maken van de beschikbare toernooien en competities. Met BLE willen we eSports in Nederland naar een hoger plan brengen. Daarnaast hebben we de ambitie om de aansluiting te maken met de rest van Europa. Dat krijgen we alleen voor elkaar als we onze krachten bundelen.”

Black Label eSports gaat eSport-organisaties op drie manieren ondersteunen. Het label promoot de evenementen van aangesloten partners en gaat samen met partners nieuwe evenementen opzetten. Daarnaast organiseert BLE zelf evenementen met grote prijzenpotten, op grote locaties waarin finalisten of winnaars van partner-organisaties tegen elkaar strijden.

Op dit moment hebben bekende organisaties als de Dutch Starcraft League, DUH-Events, DutchNoobz en M&A Live Gaming zich al als partner aangesloten bij BLE. Gezien de vele aanvragen die reeds voor deze bekendmaking binnen kwamen, zal het aantal partners snel groter en de kalender steeds voller worden.

Op de site Blacklabelesports.com kunnen gamers op overzichtelijke wijze alle informatie vinden over toernooien en competities van BLE en haar partners, zich direct inschrijven voor deze evenementen of de competitie bekijken via een livestream.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x