Home Movies Binge-watchen populair; traag streamen van video’s bron van irritatie voor driekwart van de Nederlanders

Binge-watchen populair; traag streamen van video’s bron van irritatie voor driekwart van de Nederlanders

by Mark van Truijen

Binge-watchen, oftewel marathonkijken, is populair: vier op de tien Nederlanders bekijken regelmatig twee of meer afleveringen van online tv-series achter elkaar. Nieuwe seizoenen van populaire series als Game of Thrones, Penny Dreadful en Orange is the New Black zorgen er de komende tijd weer voor dat Nederland massaal series bekijkt, en ook aan de lunchtafel op kantoor kun je er niet omheen. Maar om optimaal te kunnen genieten van je favoriete online tv-series, is een goed WiFi-signaal wel een voorwaarde. Voor driekwart van de Nederlanders is een slecht WiFi-signaal bij het streamen van video’s dan ook een bron van ergernis. Dat blijkt uit onderzoek dat WiFi-expert AVM heeft uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders*.

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 95 procent van de Nederlanders het belangrijk vindt om thuis een goed WiFi-signaal te hebben. Toch heeft een derde niet door het gehele huis goed bereik. Een kwart van de Nederlanders heeft geen idee hoe het WiFi-signaal verbeterd kan worden. Dit terwijl twee derde aangeeft hiervoor een apparaat te willen gebruiken, dat het WiFi-bereik door het gehele huis verbetert door het simpelweg in het stopcontact te steken. Gelukkig biedt de WiFi (WLAN)-versterker van AVM, de FRITZ!WLAN Repeater 1750E, uitkomst voor binge-watchers. Met één druk op de knop hoef je je nooit meer zorgen te maken over trage WiFi en haperende videostreams. Zo kun je overal in huis genieten van je favoriete films en series. Binge on!

Andere opvallende resultaten van het onderzoek:

·       Het niet of slecht laden van video’s levert voor bijna een derde van de Nederlanders méér stress op dan het kijken naar een horrorfilm.

·       We gebruiken onze devices overal in het huis; meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt zijn of haar smartphone of tablet zelfs regelmatig op de wc.

·       Meer dan vier op de tien Nederlanders zouden thuis een beter WiFi-signaal willen hebben.

·       WiFi is voor velen zo belangrijk, dat de helft van de Nederlanders een goed WiFi-signaal verkiest boven een bad in huis.

·       Zeven op de tien Nederlanders kunnen zich niet voorstellen nooit meer WiFi te gebruiken.

·       Bij één op de tien Nederlanders is WiFi in huis zo slecht, dat ze liever een vaste internetaansluiting gebruiken.

Snel WiFi door het gehele huis

Met de WiFi-versterker van AVM, de FRITZ!WLAN Repeater 1750E, breid je het WiFi-bereik in huis eenvoudig uit en behaal je snelheden tot wel 1.300 Mbit/s. Dat betekent surfplezier zonder laadbalkjes, snelle downloads en HD-video’s streamen zonder vertraging. Instellen doe je met één druk op de knop: de Repeater maakt automatisch verbinding met WPS-compatibele routers, zoals de FRITZ!Box, neemt de passende WiFi-instellingen over en is direct klaar voor gebruik. De Repeater geeft de signaalsterkte aan met ledlampjes. Bovendien wordt de FRITZ!WLAN Repeater 1750E van nieuwe diensten voorzien door gratis updates.

*Marktonderzoek over WiFi in huis onder 1.009 Nederlanders, uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van AVM.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x