Home Movies Bekroonde Vlaams-Nederlandse film Red Sandra 17 sep in premiere bij Film by the Sea

Bekroonde Vlaams-Nederlandse film Red Sandra 17 sep in premiere bij Film by the Sea

by Jos Vis

Op vrijdag 17 september gaat de Vlaams-Nederlandse film Red Sandra tijdens Film by the Sea officieel in première in Nederland. Red Sandra, met Sven de Ridder, Darya Gantura en Rosalie Charles, is het waargebeurde verhaal over de strijd van een gezin met de farmaceutische industrie. Dit verhaal werd destijds wereldwijd opgepikt in de media als een verhaal van David tegen de farma-Goliath. Op het Hope International Film Festival in Zweden won Red Sandra maar liefst drie awards: Beste Film, Beste Script en Beste Acteur voor Sven de Ridder. Tijdens de première op Film by the Sea zullen acteurs Darya Gantura, Rosalie Charles en regisseurs Jan Verheyen en Lien Willaert aanwezig zijn in Vlissingen en beschikbaar voor interviews. Kaarten voor de première zijn hier verkrijgbaar.

Red Sandra
William en Olga Massart krijgen een enorme schok als blijkt dat hun 6-jarige dochter Sandra aan de zeldzame spierziekte MLD lijdt en nog maar een jaar te leven heeft. De volgende schok is mogelijk nog groter: de farmaceutische industrie weigert mee te werken en verklaart dat er geen hoop is voor Sandra. Via verschillende acties zamelen haar ouders in korte tijd een miljoen euro in om toch de ontwikkeling van een medicijn mogelijk te maken. Uiteindelijk strijdt het gezin in dit waargebeurde verhaal vijf jaar lang tegen farmaceutische bedrijven, tot ze in de Verenigde Staten een experimentele stamceltherapie vinden. De Massarts werkten mee aan de film, om Sandra’s verhaal te kunnen vertellen en om de beschuldiging te ontkrachten dat ze geld achterover hebben gedrukt.

Red Sandra is een coproductie van Eyeworks & Kaap Holland Film. In de film komen enkele opmerkelijke animatiesequenties voor, gerealiseerd door de Nederlandse Marlies Visser. De DoP van de film is Reinier Van Brummelen.

YouTube video

Over Film by the Sea
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Waar het festival in 1999 begon als een lokaal filmfestival, is het inmiddels uitgegroeid tot het vierde filmfestival van Nederland. Film by the Sea heeft als speerpunt om zoveel mogelijk verschillende verhalen, perspectieven en genres samen te brengen. Of het nu gaat om mooie boekverfilmingen of spannende Nederlandse of internationale films, Film by the Sea heeft het allemaal. Ook voor jongeren is Film by the Sea een laagdrempelig festival. Naast specifieke films die jongeren aanspreken, worden zij ook actief betrokken bij het vak van film maken door deelname aan de Jongerenjury of een scenarioworkshop.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x