Home Gaming Battlefield Director bevestigd vertrek bij EA

Battlefield Director bevestigd vertrek bij EA

by Mark van Truijen

In het weekend werd ontdekt dat Marcus Lehto, algemeen directeur van Ridgeline Games (die werkt aan op verhalen gebaseerde Battlefield-campagnes), de studio heeft verlaten. Lehto heeft zijn vertrek officieel bevestigd op Twitter, waarbij hij opmerkte dat het “op eigen initiatief” was en een “zeer moeilijke beslissing voor mij om te nemen”.

“Ja, ik heb EA op eigen initiatief verlaten. Het was een zeer moeilijke beslissing voor mij om te nemen. Ik wil de Battlefield-gemeenschap bedanken voor het feit dat ze me hebben toegestaan naar jullie te luisteren terwijl ik daartoe in staat was. Jullie feedback zal helpen om Battlefield sterker te maken. Ik wens de teams bij EA het allerbeste voor de toekomst.”

Lehto onthulde ook dat hij wat tijd neemt weg van de industrie om te zien “wat, als er al iets is, ik hierna wil doen”. Bekend om het mede-creëren van de Halo-serie, zou Lehto later V1 Interactive oprichten, dat Disintegration lanceerde met teleurstellende verkoopcijfers. De studio sloot later en sloot zich aan bij Electronic Arts om de nieuw opgerichte Ridgeline Games te leiden.

Wat betreft lopende projecten, vertelde een woordvoerder van EA aan IGN: “Marcus Lehto heeft de persoonlijke beslissing genomen om af te treden als directeur van Battlefield Narrative. Het werk aan Battlefield 2042 en ons aankomende, nog niet aangekondigde Battlefield Universe gaat door.”

Naast de verhalende titels van Ridgeline, wordt er geruchten dat er een nieuwe gratis te spelen battle royale Battlefield-game van Ripple Effect in ontwikkeling is. De volgende hoofdreeks in de serie zou ook in ontwikkeling zijn bij DICE en mikt op een lancering in oktober 2025. Het zal naar verluidt 64-speler wedstrijden bevatten, de terugkeer van traditionele klassen, en een moderne setting met “een sterke verhaalgedreven nadruk op moderne technologie gebruikt in oorlog.” Blijf op de hoogte voor meer updates in de komende maanden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x