Home Gaming Band of Brothers Actors Reunion georganiseerd door Wargaming & World War II Foundation

Band of Brothers Actors Reunion georganiseerd door Wargaming & World War II Foundation

by Jeffrey van den Bogaart

Bezoekers kunnen onvergetelijke evenement verwachten van 4 tot 7 juni!

Wargaming kondigt met trots haar sponsorschap aan van de “Band of Brothers Actors Reunion” in Normandië, wat onderdeel is van de 70-jarige herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het evenement zal plaatsvinden van 4 tot 7 juni.

“Wargaming is proud to sponsor this year’s D-Day commemoration events, in partnership with the World War II Foundation,” said Tracy Spaight, Director of Special Projects at Wargaming. “We share the World War II Foundation’s passion for history, both in the design of our games and in our work with museums, and we are thus delighted to work together to tell the stories of D-Day.”

Tijdens het vierdaagse evenement kunnen de bezoekers zich onder de HBO’s Band of Brothers sterren mengen en daarnaast het Overload Museum en Utah Beach museum bezoeken. De tour zal ook langs verschillende vestingen gaan rond de bekende Atlantic Wall. Daanaast gaan ze langs verschillende historische locaties onder begeleiding van een historicus met aansluitend een bezoek aan een re-enactment kamp. Tijdens de laatste dag van de herdenking zullen de Band of Brothers acteurs een krans leggen bij het Richard D. Winters Leadership Monument in Sainte-Marie-du-Mont.

“The World War II Foundation is honored to have Wargaming as our presenting sponsor of the 2015 Band of Brothers Actors Reunion in Normandy,” said Tim Gray, Chairman of the World War II Foundation. “As well as being the top online military gaming company in the world, Wargaming truly cares about the history of those who served in World War II. They are dedicated to the preservation of that history through the efforts of organizations and museums and share a similar mission to that of the World War II Foundation, which is to preserve our history for future generations.”

WarHistory Online, een van ‘s werelds grootste aanbieder van online militaire informatie van de 20e eeuw, zal zich bij Wargaming aansluiten tijdens dit evenement.

Wargaming’s filosofie is het teruggeven aan de community. Het team heeft daarom meerdere malen samen gewerkt met diverse musea om voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te behouden en tentoon te stellen, waaronder de USS Iowa, het RAF Museum en het Tank Museum in Bovington. Wargaming is ook trotse sponsor van Military Charities, die veteranen steunt.

Ook heeft zij in het verleden samengewerkt met Tweede Wereldoorlog films, waaronder Fury (met Brad Pitt) en Saints & Soldiers. Band of Brothers laat zien hoe moedig en hoeveel opoffering de geallieerde soldaten hebben moeten leveren tijdens de invasie van Normandië om zo de asmogendheden terug te dringen en het Derde Rijk in te laten storten.

Wargaming deelt het oog voor detail dat je terug ziet in de verhalen die Steven Spielberg en Tom Hanks vertellen over de Tweede Wereldoorlog en willen die delen met de wereld.

Alle tickets voor het “Band of Brothers Reunion” evenement zijn inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten te koop om de acteurs te ontmoeten tijdens een handtekening sessie die 4 juni van 17:00 tot 19:30 uur zal plaatsvinden in het Villa Laura Hotel in Bayeux. De handtekening sessie die op 7 juni, van 11:30 tot 14:00 uur zal plaatsvinden, in het Utah Beach Museum is tevens ook nog toegankelijk voor publiek.

Zowel het Utah Beach Museum en het Overloard Museum zullen beide geopend zijn tijdens deze activiteiten. We heten het publiek dan ook van harte welkom om de acrobatische kunsten van het Liberty Jump Team te aanschouwen, die op 4 juni om 22:00 uur zal plaatsvinden in Picauville.

Tenslotte kunnen ook niet kaarthouders zich op 6 juni vanaf 15:00 uur aansluiten bij de U.S. Rangers, die de 155 mm kanonnen bij de klif van Pointe-de-Hoc proberen uit te schakelen. De 155 mm kanonnen zijn sinds april 1944 niet meer aanwezig als gevolg van slechte fundering door het bombardement van D-Day). Daarnaast voelen we ons vereerd dat we D-Day veteraan George Klein in ons midden is, die zelf onderdeel was van de eenheid die 70 jaar geleden zelf de kanonnen hebben uitgeschakeld.

Wargaming moedigt dan ook iedereen aan die de mogelijkheid heeft om het event te bezoeken om deze helden je eren voor hun daden en offers.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x