Home Gaming Baldur’s Gate 3 komt mogelijk 6 december uit op Xbox Series X/S

Baldur’s Gate 3 komt mogelijk 6 december uit op Xbox Series X/S

by Mark van Truijen

Baldur’s Gate 3 heeft universele lof ontvangen op zowel PC als PS5, waardoor het wachten op de RPG voor degenen die hopen het op Xbox Series X/S te spelen des te pijnlijker is, hoewel dat wachten misschien iets meer dan een maand vanaf nu ten einde komt. Larian Studios herhaalde onlangs dat de geprezen RPG inderdaad dit jaar naar Xbox komt, en een releasedatum is schijnbaar gelekt.

Volgens een rapport van Exputer, dat anonieme bronnen aanhaalt, staat Baldur’s Gate 3 gepland voor lancering op Xbox Series X/S op 6 december. Volgens het rapport zal Larian de release uitstellen tot later in de maand of begin 2024 als playtesting aanzienlijke problemen aan het licht brengt die momenteel onbekend zijn, maar dat scenario wordt naar verluidt als onwaarschijnlijk beschouwd, wat betekent dat het spel waarschijnlijk over een maand op Xbox wordt gelanceerd.

In onze recensie van de originele PC-release van Baldur’s Gate 3 gaven we het een score van 10/10, waarbij we zeiden: “Net als Divinity: Original Sin 2, herdefinieert Baldur’s Gate 3 wat een rollenspel kan bieden op het gebied van karakteropbouw, gevechten, verhaalvertelling en keuze. Het is een meeslepende ervaring die je gewoon niet mag missen.” Je kunt de volledige recensie hier lezen. Je kunt ook onze recensie van de PS5-versie hier lezen, waar we het ook een 10/10 gaven.

Onlangs werd gemeld dat het succes van Baldur’s Gate 3 ook de licentiehouder Wizards of the Coast heeft aangedreven tot een jaar-op-jaar groei van 133 procent in de inkomsten voor Q3 van 2023.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d