Home Gaming Backpack PC’s onderweg om te ondersteunen in de VR wereld.

Backpack PC’s onderweg om te ondersteunen in de VR wereld.

by Mark van Truijen

VR headsets zijn super leuk om mee om te gaan, het nadeel is dat bij sommige je een beetje vast zit aan je bureau. Nu springen wat ontwikkelaars in dat gat met een rugzak PC, deze maakt het mogelijk om je VR Gear dus overal te gebruiken.

MSI en HP zijn twee fabriekanten die momenteel bezig zijn met zo een rugzak. De rugzak van HP die in ontwikkeling is gaat deel uit maken van de High-End Omen lijn van machines, en heeft dan ook de specs om daar bij te horen.

Volgens The Verge zal de unit van HP draaien op of een i5 of i7 processorm, tot 32 GB aan RAM, de grafische kaart is nog niet bekend, en dit alles verpakt in een rugzak van ongeveer 5 kilo.

MSI’s tegenhanger genaamd “Backpack PC” beloofd ook wel wat te worden, hierin vinden we een i7 processor en een NVIDIA GTX 980 grafische kaart. “Free from the restraint of a fixed VR platform, users get to move around and enjoy VR with big movements and total immersion. No more worries about accidently unplugging the wires between the VR device and the platform. MSI Backpack PC renders greater mobility and freedom for VR gaming.” aldus MSI.

HP Backpack PC_1 HP Backpack PC_2

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x