Home GamingAndroid AVM presenteert zijn IFA-innovaties voor een supersnel FRITZ!-thuisnetwerk, zowel binnen als buiten

AVM presenteert zijn IFA-innovaties voor een supersnel FRITZ!-thuisnetwerk, zowel binnen als buiten

by Mark van Truijen

Dit jaar introduceert AVM maar liefst acht nieuwe FRITZ!-producten tijdens IFA in Berlijn. Ook zijn er de nieuwe MyFRITZ!App en een splinternieuw FRITZ!OS. Onder het motto ‘Sneller thuis’ weet AVM wat de huidige thuisnetwerken vereisen: snel internet en veel big data-applicaties die op verschillende mobiele devices te gebruiken zijn.

 

Twee nieuwe FRITZ!Powerline-adapters en een FRITZ!WLAN Repeater voor dual-band met een aantrekkelijke prijs zorgen voor meer snelheid in huis. FRITZ!Powerline 1220E met een geïntegreerd stopcontact realiseert twee gigabit-netwerkverbindingen via het stroomnetwerk in huis. FRITZ!Powerline 1240E biedt een draadloos access point naast de LAN-poort. De FRITZ!WLAN Repeater 1160 voorziet in meer snelheid en een groter bereik in het thuisnetwerk met behulp van supersnelle dual Wireless AC + N. De nieuweFRITZ!WLAN Stick AC 860 integreert oude computers en laptops in het thuisnetwerk met snelle Wireless AC.

Voor het eerst demonstreert AVM zijn zwarte designtelefoon FRITZ!Fon C5: een allrounder voor HD-telefonie, mediaservers en bediening van het thuisnetwerk. Waar deFRITZ!Box 7430 zorgt voor snelle internettoegang via vectored VDSL-lijnen, maakt de FRITZ!Box 6820 LTE de vaste internetverbinding mobiel via LTE. FRITZ!DECT 210 is de variant voor buitenshuis van de populaire smart plug FRITZ!DECT 200 voor het aan- en uitzetten en meten van verbonden devices. Zelfs de MyFRITZ!App is volledig herzien. Die geeft nu een melding van gemiste oproepen en voicemails, en biedt directe VPN-toegang tot het thuisnetwerk.

AVM demonstreert ook het opkomende FRITZ!OS met zijn nieuwe thuisnetwerkoverzicht, gedetailleerde draadloze-LAN-display, nieuwe functies voor ouderlijk toezicht en een nieuwe gebruikersinterface met responsive design. Nieuw is dat FRITZ!OS het ook mogelijk maakt DECT ULE-thermostaten te bedienen met de FRITZ!Box.

Sneller thuis: nieuwe FRITZ!-producten voor WiFi en stroomnetwerk
AVM breidt zijn portfolio uit met twee snelle en compacte FRITZ!Powerline-adapters met een gigabit-bereik: een snelle FRITZ!WLAN Repeater en een FRITZ!WLAN Stick AC. De nieuweFRITZ!Powerline 1220E met een geïntegreerd stopcontact zet een netwerkverbinding op via het stroomnetwerk in huis. Met behulp van twee gigabit-LAN-poorten zijn ook printers en gameconsoles te verbinden. De compacte powerhouse met gigabit-bereik, de FRITZ!Powerline 1240E, verzendt ook data via het stroomnetwerk in huis en geeft het door via WiFi en gigabit-LAN. De beide witte, slanke FRITZ!Powerline-modellen zijn ideaal voor situaties waarvoor veel bandbreedte nodig is, zoals streamen in HD en NAS-verbindingen in het thuisnetwerk. Voor gigabit draadloze-LAN-snelheid introduceert AVM een ander innovatief product: de FRITZ!WLAN Repeater 1160 biedt supersnelle dual Wireless AC + N en werkt gelijktijdig op de 2.4 GHz- en 5 GHz-frequenties. Op deze manier gebruikt de draadloze repeater altijd de snelste en efficiëntste verbinding, en biedt hij nog meer snelheid voor dual-band draadloze routers. De FRITZ!WLAN Repeater 1160 is een goede oplossing voor het uitbreiden van een bestaand WiFI netwerk . Het maakt niet uit of hij nu stand-by staat of in gebruik is, de dual-band draadloze repeater is zeer energie-efficiënt. De FRITZ!Powerline en FRITZ!WLAN Repeater zijn te gebruiken met alle bekende draadloze routers. Dankzij de updatefunctie worden ze ook na aankoop nog regelmatig verbeterd en uitgebreid. Computers en laptops die Wireless AC niet ondersteunen, kunnen ook profiteren van datasnelheden van maximaal 866 Mbit/s met de nieuwe FRITZ!WLAN Stick AC 860. Stick & Surf-technologie maakt hem binnen een paar minuten klaar voor gebruik.

De nieuwe FRITZ!Fon C5: een allrounder voor HD-telefonie en bediening van het thuisnetwerk
De nieuwe, zwarte designtelefoon FRITZ!Fon C5 beleeft zijn première tijdens IFA 2015. De draadloze DECT-telefoon heeft alle bekende eigenschappen van FRITZ!Fon, zoals HD-telefonie, een antwoordapparaat, meerdere telefoonboeken, en gemaksfuncties als webradio, e-mailontvangst, babyfoon en een wekker. In het thuisnetwerk is de allrounder in staat zowel muziek- als smarthomeapplicaties te bedienen. In combinatie met een FRITZ!Box kan het kleurendisplay in hoge resolutie beelden van een intercomsysteem of IP-camera tonen. Gebruikers van FRITZ!Fon profiteren van optimale beveiliging dankzij de versleutelde transmissie van hun calls en krijgen regelmatig nieuwe functies via de updatefunctie. Dankzij DECT Eco wordt het radiosignaalvermogen in stand-bymodus gereduceerd.

FRITZ!DECT 210: de smartplug voor huis en tuin
AVM presenteert met FRITZ!DECT 210 een outdoorvariant van het populaire stopcontact FRITZ!DECT 200. Zelfs in de tuin beheer je nu je energievoorziening met behulp van connected devices, en daarnaast meet en evalueer je hiermee het energieverbruik. De FRITZ!DECT 210 is extreem stevig en goed beschermd tegen water (IP44), wat hem erg geschikt maakt voor buitengebruik. De integratie in het thuisnetwerk is via de DECT ULA-radiotransmissie veilig gecodeerd. Gebruikers krijgen regelmatig updates en nieuwe functies.

Nieuw: IP-specialist FRITZ!Box 7430 en LTE turbo FRITZ!Box 6820 LTE
De nieuwe FRITZ!Box 7430 biedt snel internet op moderne xDSL verbindingen. Het is een echte IP-specialist – ideaal voor internet, telefonie en IPTV – en het ondersteunt VDSL-vectoring tot 100 Mbit/s. De topfuncties zijn uitgerust met snelle Wireless N, een geïntegreerd DECT-basisstation inclusief een telefoonsysteem, smarthomeapplicaties en FRITZ!OS. De nieuwe FRITZ!Box 6820 LTE maakt je onafhankelijk van DSL- en kabelverbindingen. Of je nu thuis bent of onderweg, de nieuwe FRITZ!Box 6820 LTE biedt ultrasnelle internettoegang met datasnelheden tot 150 Mbit/s. Hij verzendt op zes 4G- en drie 3G-frequenties en biedt je verder een snelle Wireless N, gigabit LAN en FRITZ!OS.

Nieuws van de FRITZ!Apps: volledig vernieuwde MyFRITZ!App biedt veel nieuwe functies
AVM presenteert op de IFA 2015 de nieuwe MyFRITZ!App die in een nieuw jasje is gestoken en veel innovatieve functies heeft. Je kunt hem vanaf nu makkelijk instellen met het wachtwoord van je FRITZ!Box. Het nieuwe logscherm toont gebruikers in één oogopslag informatie over gemiste oproepen en voicemails, en biedt daarnaast een terugbel- en luisterfunctie. Ook vind je hier informatie over updates van de FRITZ!OS. Als je even de deur uitgaat of juist weer thuiskomt, schakel je eenvoudig het antwoordapparaat in of zet je gesprekken door naar een ander nummer. De nieuwe MyFRITZ!App heeft nu ook een VPN-functie die veilig en simpel verbinding maakt met het FRITZ!-thuisnetwerk. Met behulp van het smarthomemenu bedien je makkelijk slimme stopcontacten en radiatoren vanuit huis, of juist als je er niet bent (in/uitschakelen en temperatuur instellen). Nieuws van FRITZ!Apps: FRITZ!App WLAN toont nu nog meer details over de verbinding. Wanneer je bijvoorbeeld verbinding maakt via een FRITZ!WLAN Repeater, wordt dit in het verbindingsoverzicht getoond. De FRITZ!App Fon voor iOS kreeg een gloednieuw ontwerp voor iPhone en iPad. FRITZ!App Media biedt nu een makkelijke slide show-functie. En als er een Chromecast-ontvanger of tv in het thuisnetwerk is opgenomen, die UPnP-A/V ondersteunt, kun je de slide show zelfs vanaf je bank bekijken. FRITZ!App TV voor Android heeft nu een sleep timer-functie. Favorieten sorteren binnen de FRITZ!App TV voor iOS is veranderd, zodat je eenvoudig veranderingen kunt maken in de volgorde van kanalen door ze te verslepen naar een andere plaats. De nieuwe MyFRITZ!App wordt in een bètaversie voor Android gepresenteerd op de IFA 2015. Meer informatie over alle FRITZ!Apps is te vinden op: nl.avm.de/producten/fritzapps/.

FRITZ!OS: een beter overzicht van het thuisnetwerk, draadloos LAN, FRITZ!Fon en een fris uiterlijk
Op de IFA 2015 presenteert AVM het nieuwe FRITZ!OS, het besturingssysteem voor FRITZ!-producten. Er is een nieuw thuisnetwerkoverzicht dat alle apparaten toont, die verbonden zijn met de FRITZ!Box. Daarnaast biedt het een centrale plaats om andere FRITZ!-producten te upgraden, zoals DECT-telefoons en repeaters. De populaire  ouderlijk-toezichtfunctie biedt nu nog meer flexibiliteit door makkelijk online tijd met behulp van tickets uit te delen. De draadloze LAN-monitor die de verkeershoeveelheid van draadloze netwerken analyseert, bevat nog gedetailleerder informatie over het draadloze netwerk. Nu kunnen gebruikers in één oogopslag zien welke invloed radionetwerken in de omgeving hebben en zo het beste kanaal op de interface selecteren. Vanaf herfst 2015 heeft de gebruikersinterface fritz.box een nieuw responsive design. Die past zich perfect aan de verschillende schermen van laptops, tablets en smartphones aan.
Nieuws van FRITZ!Fon: de DECT-telefoons bevatten vijf nieuwe, individueel in te stellen startschermen, een nieuw scherm voor het antwoordapparaat en een optie om de lettertypegrootte in de menu’s aan te passen. Nu is het voor het eerst ook mogelijk om met FRITZ!OS de DECT ULE-thermostaten (Comet Dect van EUROtronic) met de FRITZ!Box te bedienen.

Technische specificaties van de nieuwe FRITZ!-producten vind je hieronder. 

fritzFRITZ!Powerline 1220E

–    Network connection over the power line with up to 1200 Mbit/s gross

–    2 x gigabit LAN Port

–    Slim adapter integrates network-enabled devices into the home network quickly and simply over the home’s electrical wiring

–    Integrated socket

–    MIMO technology applied: Increases range over electrical wiring up to 60 percent over other powerline classes and more robust transmission

–    Easy to install at any outlet

–    Compliance with the HomePlug AV2 standard, compatible with IEEE P1901 and all 200, 500, 600 and 1200 Mbit/s powerline adapters

–    Automatic 128-bit AES encryption ex works to protect data

 

FRITZ!Powerline 1240E WLAN

–    Wireless network connection over the power line with up to 1200 Mbit/s gross

–    1 x gigabit LAN Port

–    2.4 GHz: 2 x 2 Wireless N with 300 Mbit/s

–    Slim adapter integrates network-enabled devices into the home network quickly and simply over the home’s electrical wiring

–    Mobile computers, tablets and smartphones have wireless internet access in the whole living area

–    MIMO technology applied: Increases range over electrical wiring up to 60 percent over other powerline classes and more robust transmission

–    Easy to install at any outlet

–    Compliance with the HomePlug AV2 standard, compatible with IEEE P1901 and all 200, 500, 600 and 1200 Mbit/s powerline adapters

–    Automatic 128-bit AES encryption ex works to protect data

 

FRITZ!WLAN Repeater 1160

–    Increases the range of the wireless network quickly and easily

–    Dual-band wireless repeater compliant with Wireless AC+ N extends the 2.4 GHz and 5 GHz band (300 Mbit/s and 866 Mbit/s) concurrently

–    Compatible with all conventional wireless routers (802.11ac/n/g/b/a radio standards)

–    Intelligent band selection for particularly fast data transmission (crossband repeating)

–    Maximum wireless LAN security with WPA2

–    WPS – Simple, secure wireless LAN configuration at the touch of a button

–    Display of wireless LAN quality on five field strength LEDs for optimum positioning

–    Low power consumption, 2.8 W in hibernation

–    FRITZ!OS for great home network convenience with wireless guest access, parental controls, VPN and more

 

FRITZ!WLAN Stick AC 860

–    Increases the range of the wireless network quickly and easily

–    Dual Wireless AC + N with 866 Mbit/s (5 GHz) and 300 Mbit/s (2.4 GHz) concurrently, USB 3.0 interface

–    Compatible with all conventional wireless routers (802.11ac/n/g/b/a radio standards)

–    Simple self-installation without a CD in Windows 10, 8, 7 (64 bit) and Windows Vista (32 bit)

–    AVM Stick & Surf technology for a simple and secure registration on the FRITZ!Box

 

FRITZ!Fon C5fritz

–    Top voice quality thanks to HD telephony

–    Internet radio, email reception, hands-free calling, baby monitor, alarm, alternating between calls, three-party conference call

–    Media player to control compatible UPnP devices

–    Color display to show pictures from the intercom system or IP camera

–    Smart Home control of smart plugs such as FRITZ!DECT 200, 210

–    Volume control buttons

–    DECT cordless phones work with every FRITZ!Box and every DECT-GAP-enabled base station

 

FRITZ!DECT 210fritz

–    Smart plug with splash protection (IP44 class) for outdoor use

–    Manual or automatic switching convenience with individual schedules

–    Including record of energy usage: measure, record, evaluate

–    Integrated temperature sensor, extended temperature range

–    Connected to your home network via securely encrypted DECT ULE

–    Convenient control using a computer, notebook, smartphone or tablet

–    Adding new functions through free updates

 

FRITZ!Box 7430Fritz

–    The FRITZ!Box for IP-based connections: data, telephony (VoIP), IPTV

–    ADSL/VDSL/VDSL vectoring up to 100 Mbit/s

–    2.4 GHz: 3 x 3 Wireless N with 450 Mbit/s

–    4 x Fast Ethernet LAN, 1 x USB 2.0

–    DECT base station for telephones and Smart Home applications

–    One port for analog telephone or fax (a/b port)

–    Telephone system with FRITZ!Box convenience including answering machine, fax, telephone book and more

–    FRITZ!OS for full home network convenience with wireless guest access, parental controls, NAS and more

fritz

FRITZ!Box 6820 LTE

–    Internet via LTE: up to 150 Mbit/s downstream and 50 Mbit/s upstream (CAT 4)

–    Multi-band support: six 4G and three 3G frequencies

–    Internet access also via 3G with up to 42 Mbit/s and GSM/EDGE (2G)

–    2.4 GHz: 3 x 3 Wireless N with 450 Mbit/s

–    1 x gigabit LAN

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: