Home GadgetsAOC AOC kondigt nieuwe B2-serie instapmonitoren aan

AOC kondigt nieuwe B2-serie instapmonitoren aan

by Pim, Sel

Display-specialist AOC kondigt drie nieuwe monitoren aan uit hun instapmonitorreeks; de B2-serie. Variërend van 21,5″ (54,7 cm) tot 23,8″ (60,4 cm) en 27″ (68,6 cm) schermformaten, alle drie de modellen hebben prachtige driezijdige randloze frames met Full HD-resolutie (1080p), ultradun profiel en een strakke achterkant met VESA-montageondersteuning. De monitoren bieden brede kijkhoeken (178 °), wat een onveranderde kleurenervaring vanuit elk gezichtspunt garandeert. Het 21,5-inch model 22B2H maakt gebruik van een VA-paneel met diepe zwarttinten en opvallende kleuren, terwijl de 23,8″ 24B2XH en de 27″ 27B2H zijn uitgerust met IPS-panelen die levensechte kleuren weergeven. Via VGA- en HDMI 1.4-ingangen kunnen verschillende apparaten eenvoudig worden aangesloten. Alle drie de modellen zijn geschikt voor het bureau van elke gebruiker die op zoek is naar een eenvoudig en kostenefficiënt scherm.

Solide functies voor een instapbudget
AOC-monitoren uit de B2-serie bieden een solide set functies: de scherpe Full HD-resolutie (1920×1080) en echte kleuren van het IPS-paneel (24B2XH en 27B2H) of het indrukwekkende contrast dat het VA-paneel (22B2H) levert, geschikt voor alles; van werk of studie tot het kijken van films of incidenteel gamen. Alle panelen ondersteunen een verversingssnelheid van 75 Hz, waardoor elke seconde 25% meer frames worden weergegeven dan een normale 60 Hz-monitor om vloeiendere cursorbewegingen en video’s te realiseren.


Soepel en functioneel
Ondanks het instapniveau met betaalbare prijzen, zijn deze monitoren aan drie zijden randloos, wat betekent dat de rand van het paneel samenvalt met de gameranden waardoor de indruk ontstaat van een zwevend beeld. Een dergelijk slank ontwerp maakt ook productiviteitsverhogende multi-monitor opstellingen mogelijk zonder afleidende randen.


Boeiende technologie
Alle drie de modellen van de B2-serie zijn uitgerust met zowel VGA- als HDMI-ingangen evenals een hoofdtelefoonuitgang. Dit betekent dat zelfs oudere pc’s met VGA kunnen worden aangesloten en gemoderniseerd met een geweldig scherm. Bovendien kunnen moderne bronnen zoals desktop- of mobiele pc’s, dvd- of Blu-ray-spelers, gameconsoles en andere eenvoudig via HDMI worden aangesloten.


De functies eindigen hier niet – de B2-serie maakt ook gebruik van FlickerFree-technologie, die flikkering elimineert door DC (Direct Current) te gebruiken in plaats van PWM (Pulse Width Modulation) bij het aanpassen van het helderheidsniveau. Dit voorkomt hoofdpijn en vermoeide ogen, die vaak worden veroorzaakt door flikkerende beelden.Om de vermoeidheid van de ogen in donkere uren en bij weinig licht te verlichten, vermindert de LowBlue-modus bovendien de emissie van de monitor van mogelijk schadelijke blauwe golflengten.
AOC’s B2-serie komt in februari beschikbaar met de volgende adviesprijzen: 22B2H voor € 99,-, 24B2XH voor € 109,-, en 27B2H voor € 149,-.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: