Home GadgetsAOC AOC GM530 Gaming Muis review

AOC GM530 Gaming Muis review

by Mark van Truijen

Wie A zegt volgt in de gaming wereld gemakkelijk met OC. AOC staat bekend om hun kwaliteit monitoren en sinds kort ook game accesoires. Zo hadden we eerder al de Headset G401 in onze review hoek en belichten we nu AOC GM530 Gaming muis.

Okey, het eerste wat meteen opvalt zijn de ribbels aan de zijkant, waar je duim zit. Het geeft een extra stukje grip en gevoel van controle over je duim. Zelfs bij de lange zware game sessies zal je duim niet weg schieten. Mocht dat al gebeuren natuurlijk. Maar het viel mij wel meteen op. Daarnaast is de muis voorzien van de RGB verlichting, deze gaat rustig van kleur of heeft een statische kleur tot zijn beschikking. Dit past direct in de game hoek, waar tegenwoordig de meeste zaken om RGB draaien, het ziet er ook gewoon vet uit.

De muis beschikt over 16000 DPI en een PMW3389 sensor voor de juiste snelheid en precisie over het scherm. Je kan deze afschalen of juist op voeren tot wat jij fijn vindt, een welkome afwisseling. Daarnaast beschikt de muis over Kailh schakelaars, deze geven je een goede feedback van je klikken. Je mist dus niet een schot door een foute druk. Het voelt heel vertrouwd en lekker aan. Soms heb je weleens een muis die niet lekker in de hand ligt of juist niet lekker klikt. Het is een smaak, bij de GM530 voelde het eigenlijk gewoon lekker.

Naast deze sensor zit er een scroll wiel op de muis en beschikt hij over twee duimknoppen en twee knoppen onder het scroll wiel. Deze zijn compleet instelbaar zoals jij zou willen. Even de AOC G-menu software downloaden en je kan ze instellen voor wat jij wilt. Niet meer pingen met je scroll wiel en tegelijk je wapen wisselen. Nee gewoon pingen met een muisknop, ideaal als je het mij vraagt. De knoppen onder het scroll wiel staan standaard ingesteld voor het instellen van je DPI, maar alles is te customizen.

Het enige kleine nadeel van de muis vind ik persoonlijk dat hij niet draadloos is, nu scheelt het wel natuurlijk dat je een directe verbinding met je game pc hebt en daardoor geen last van lag of vertraging in input. De draad is gevlochten en heeft een vergulde USB connector.

Ik heb ondertussen alweer aardig wat muizen in mijn hand gehad en kan met zekerheid zeggen dat de GM530 zijn mannetje staat in het segment gamemuizen. Ik denk zomaar dat AOC een goeie stap heeft gezet met deze lijn. Neem daarbij de prijs, welke ook nog aardig scherp is als we kijken naar de grote merken.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x