That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Gadgets, Gaming, Reviews

AOC C32G1 review, mooi beeldscherm voor de beginner

Gaming monitoren zijn altijd populair en zeker in het lagere budget genre zijn mooie 144HZ monitoren bijzonder in trek. Wij kregen de AOC C32G1 ter review een monitor met 144HZ een 1ms response tijd en met een curved display. Wat wij van de monitor vonden? Lees het hieronder.

Toen wij de doos opendeden hadden wij een beetje moeite met het scherm eruit te halen. Het scherm zit goed verpakt om zoveel mogelijk schade te voorkomen. Het in elkaar zetten van het scherm is een eitje. Je moet namelijk de standaard monteren op het scherm, maar dit gaat met een klik systeem. Er komen geen schroefjes bij te kijken, waardoor je binnen 5 minuten in principe klaar bent om je consoles en je PC erop aan te sluiten. Deze monitor heeft 2 hdmi aansluitingen, wat in principe prima is om een PC en een console erop aan te sluiten. Daarnaast heeft het scherm nog een displayport en een 3,5 mm audio uitgang, dus je koptelefoon kan je rechtstreeks aansluiten op je monitor. De aansluitingen zitten wel een beetje onhandig. Je krijgt de kabels er moeilijk in en je kan het niet echt wegwerken, wat wel vervelend kan zijn. Onthoud ook dat dit scherm niet in hoogte verstelbaar is. De hoogte die je krijgt, is de hoogte die je krijgt. Het scherm kan wel kantelen, dus je kan enigzins wat veranderen. Het fijne is wel dat de voeding in het scherm zit, dus je hebt geen groot blok op je bureau liggen of ergens hangen.

Een monitor bedienen is altijd onhandig en zal altijd een punt van kritiek blijven. Echter heb ik mij bij de AOC C32G1 zo erg geïrriteerd, dat het vervelend werd. De bediening is namelijk onduidelijk, zit in het midden van het scherm, maar ook niet echt in het midden. Het is onduidelijk welke knop je nodig hebt, omdat het relief ook heel licht maar is, dus amper te voelen of te zien. In duurdere modellen is het beter, maar dit had absoluut een beter design kunnen hebben. Als je eenmaal in het menu komt kan je bepaalde instellingen weer anders zetten, maar kom niet teveel aan het zwartniveau, daar wordt het beeld niet mooier op. Werk een beetje met de instellingen en kijk wat je mooi vindt, en kom er verder niet aan.

In eerste instantie had ik het scherm rechts op mijn bureau neergezet, zodat mijn laptop er naast kon functioneren. Echter kwam ik er snel achter dat de kijkhoek niet helemaal goed was. Pas toen ik de monitor recht voor me had staan was de kijkhoek voldoende. Dit kan dus wel lastig zijn als je een set up hebt waar je het scherm liever aan de zijkanten van je bureau hebt.

Daarnaast heeft dit scherm dus een 1 MS reactietijd, wat voor games zoals Call of Duty, Apex en Fortnite ontzettend handig is. Je merkt dat de acties die je doet op je controller en/of toetsenbord snel geregistreerd worden. Toch merkte ik dat er sprake was van een beetje ghosting in het scherm. Hier heb je niet heel veel last van, behalve als je er echt op let.

De AOC C32G1 is voor 299 euro verkrijgbaar en voor de functionaliteiten en voor de kwaliteit die je krijgt is dat best duur. Je krijgt wel een 32 inch scherm, maar door de onhandige besturing, de kijkhoek en ook de kleuren die er niet altijd even mooi uitkomen is het niet de beste monitor op de markt. Het is absoluut geen slechte monitor en als je graag een 32 inch monitor wilt voor een budgetprijs (wat 299 euro nog steeds is voor 32 inch) dan is dit zeker een goede optie, zolang je weet dat je de monitor voor je moet zetten.

We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE