Home GadgetsAOC AOC 24G2U review

AOC 24G2U review

by Sven

Wij mochten weer aan de slag met een monitor van AOC en dit maal is het de 24G2U. Deze monitor beschikt over een IPS paneel met een refresh rate van 144hz en een 1080P resolutie. Ik heb daarom deze monitor laten testen met PC games en Xbox One games omdat deze monitor ook beschikt over Freesync, waardoor Xbox One X games ook beter zouden moeten lopen. De vraag is, is deze monitor in het dagelijkse gebruik makkelijk te gebruiken?

Specificaties

Hieronder kan je de specificaties zien van meerdere producten in de G2U lijn. De tweede kolom gaat over de 24G2U

Het beeld

AOC 24G2U is een geweldige monitor, laten we het daar maar meteen over eens zijn. Door de 144hz refresh rate lopen alle je games soepel en zal je niet tegen haperingen aanlopen (zolang je videokaart maar natuurlijk goed is). Daarnaast is de resolutie van 1080P totaal niet storend. Dit komt omdat het scherm een 24inch paneel heeft, daardoor is de scherpte van het beeld ten alle tijde haarfijn en zal je niet merken dat het geen 4K paneel is. Het IPS paneel is een heerlijkheid om naar te kijken. Deze monitor is namelijk een van de eeste monitoren met een IPS paneel en een 144hz refresh rate. Hierdoor krijg je het beste van twee werelden blij elkaar. Daarnaast is de prijs voor deze monitor bizar aantrekkelijk voor wat je krijgt, zeker voor de kwaliteit beeld die je uiteindelijk op je bureau hebt staan. Je merkt wel dat het contrast wat minder is ten opzichte van de schermen die geen IPS hebben, maar desondanks is het contrast, zeker voor het type scherm, nog steeds heel sterk.

Je kan er alles mee!

De AOC 24G2U is daarnaast ook ontzettend behendig in wat hij kan. Hij heeft namelijk een VGA, 2x HDMI en een DP aansluiting. Daarnaast zit er ook nog een headphone jack in, waardoor je via de monitor je headset kan aansluiten. De twee HDMI aansluitingen zijn erg handig, ik zelf heb namelijk mijn laptop erop aangesloten en mijn Xbox One X. Doordat dit scherm Freesync heeft (maar ook G-Sync) liepen de games op mijn Xbox One X een stuk soepeler dan op mijn huidige TV. De scherpte was wel wat minder, omdat ik namelijk een 4K tv heb, maar desondanks was mijn speelplezier een stuk plezieriger. De input lag is ook erg laag, waardoor de knoppen op je controller of toetsenbord in een mum van tijd ook op het scherm te zien zijn. Dit is altijd het voordeel van monitoren ten opzichte van televisies, dat de input lag lager is, waardoor je spel een stuk meer soepeler speelt. Zeker bij games als Call of Duty en FIFA.

De schermen zijn opgebouwd uit plastic, maar als je er naar kijkt oogt het scherm daadwerkelijk wel premium. Echter merk je wel op een bepaald moment dat het scherm inderdaad eerder een budgetmodel is dan een premium model en dat is met de bediening van de knoppen. Bij de premium modellen zit er een joystick achter het scherm, hier werk je echter met knoppen die soms erg frustrerend zijn om te gebruiken. Er zitten ook nog speakers in het scherm waardoor je niet perse nog een dure installatie hoeft te kopen, de speakers zijn echter niet van de beste kwaliteit, maar ze doen hun werk, waardoor je ook van geluid zonder headset kan genieten.

Wat wel nog een minpuntje is , is het scherm in het donker. Het IPS paneel is soms te helder om in het donker te gebruiken.

Conclusie

De AOC 24G2U is een fantastische monitor voor mensen die rond de 180 – 200 euro willen besteden aan een monitor. Het is werkelijk een van de betere budget monitoren op de markt op dit moment met een 144hz refresh rate, een lage input lag, freesync en G-sync en een 1080P scherm. Het model oogt premium, heeft een geweldige contrast voor een IPS paneel en laat zien dat je niet al te veel geld hoeft uit te geven voor een goede monitor. De knoppen op het scherm voelen wel wat budget aan, maar het gaat vooral om de kwaliteit van het beeld en die is top. Er is ook nog een 27 inch versie die wij hebben gereviewed die je hier kan lezen. In mijn mening zou ik voor de 24 inch versie gaan, omdat je bij 27 inch wel gaat merken dat het maar Full HD is en niet 4K. Dus, zoek je nog een goede monitor voor je Xbox One of voor je gaming PC die alle features heeft van een premium monitor, alleen net wat uitgeklede (maar die je niet gaat missen als je gewoon in de basis een sterke monitor wilt?), dan is dit jouw monitor en moet je hem ook zeker in huis halen!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: