Home GamingAndroid Antwoord op grijze markt digitale games

Antwoord op grijze markt digitale games

by Mark van Truijen
 Startselect lanceert vandaag als nieuw platform binnen de games industrie, waar gamers vanuit heel Europa digitale PC games kunnen kopen. Het bedrijf gaat met een productportfolio van 3650 games concurrenten als Amazon Duitsland (3530 games) voorbij. Het bedrijf concurreert hiermee direct met sites als GreenManGaming en Gamersgate. Startselect.com zal bij launch volledig geautoriseerde digitale retailer zijn van titels van honderden publishers, van Indie tot Triple A. Door goede afspraken en rechtstreekse samenwerkingen met de publishers wil Startselect een sterk tegengeluid geven tegen de huidige grijze markt van digitale games. Praktijken als het onderhouden van online marktplaatsen waar illegale keys worden verhandeld schaadt de industrie, iets wat CEO Max Gudden anders wilt zien.

“De grijze markt zorgt voor problemen bij alle spelers in de game industrie; de ontwikkelaars lopen een deel beloning voor hun harde werk mis en gamers weten niet waar ze online nog betrouwbare, werkende codes kunnen kopen, waardoor uitgevers een slechte reputatie krijgen. Het is erg verwarrend en frustrerend. We willen antwoord bieden op deze problemen, door een platform te creëren waar alle games 100% rechtstreeks van de publishers afkomen, zonder ongeautoriseerde tussenpartijen. Door deze samenwerkingen en doordat we gelijk een hoog volume kunnen draaien, verwachten we een groot verschil te maken en een positief signaal naar gamers af te geven.”

Het moederbedrijf, Online PrePaid Services, is als eenmansbedrijfje van 2009 tot 2016 uitgegroeid als een echte Europese speler binnen de games industrie. Zo haalde de onderneming een jaarlijkse omzetgroei van 665%, waardoor het zich in de EMEA lijst van de Deloitte fast500 op de 142ste plaats bevond. Nu lanceert OPS het Europese platform Startselect, exclusief voor gamers om digitale games online te kopen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x