Dieren die aan het rellen zijn? Ja inderdaad je leest het goed, daar draait de game Anarcute om. En het was aan mij de eer om de game te reviewen voor de Xbox One.
In de wereld van Anarcute heeft een kwaadaardig leger de wereld overgenomen en leeft er niemand meer in vrijheid. Het is jouw taak als speler om op de straten van Tokio, Miami, Parijs en Reykjavik te bevrijden van dit leger en je mede gevangen dieren vrienden los te laten. Dit is het flinterdunne verhaal achter Anarcute, een game die zich vooral focust op gameplay boven verhaal.
De game Anarcute bestaat uit verschillende werelden (steden), die weer bestaan uit 5 tot 7 levels. Je bent niet verplicht om alle levels te doen tot aan de eindbaas er zijn verschillende manieren om een wereld uit te spelen. Wil je echter alles unlocken en je menigte rellende dieren zover mogelijk uitbreiden dan zul je wel alle levels moeten gaan uitspelen. Ieder level begint ongeveer hetzelfde, je begint met een klein groepje dieren en gaande weg het level zal je meer dieren moeten bevrijden om zo je menigte groot genoeg te krijgen om de vijanden in het level te kunnen verslaan.
Na het uitspelen van ieder level krijg je een samenvatting hoe goed je het gedaan hebt en krijg je een munt tot je beschikking. Met deze munt kun je in een soort frisdranken automaat, verschillende powerups en perks kopen voor je boze demonstrerende menigte dieren. Sommige powerups zijn een heel klein beetje overpowerd en maken de game wel heel erg makkelijk terwijl sommige powerups niet heel veel toevoegen en eigenlijk een beetje nutteloos aanvoelen.
Daarnaast krijgt je menigte dieren bij elke bepaalde hoeveelheid dieren een superkracht tot zijn beschikking waarmee je op strategische wijze bepaalde vijanden moet verslaan of bepaalde opgesloten groepjes dieren kunt bevrijden. Echter worden alle vaardigheden die belangrijk zijn om iedereen te bevrijden vrij snel geïntroduceerd en heb je vrij snel door hoe ze werken. Daarnaast worden situaties waarin je strategisch vrij regelmatig herhaald en kan de game daardoor vrij snel eentonig aan gaan voelen. Daardoor had ik niet echt meer de behoefte om de game na het uitspelen nogmaals op te starten.
Anarcute ziet er redelijk uit op de Xbox One, de game oogt vrij kleurrijk maar mist behoorlijk wat detail en kan zich niet meten met andere indiegames zoals INSIDE. Echter heeft de game wel een hele unieke stijl die uitstekend past bij de game. Anarcute heeft een bepaald tekenachtige stijl die veel doet denken aan anime en tekenfilms uit de jaren 90.