Home Gaming Allereerste VR esports toernooi in Nederland wordt vandaag gehouden in Amsterdam

Allereerste VR esports toernooi in Nederland wordt vandaag gehouden in Amsterdam

by Pim, Sel

Vandaag zet The VR Room een nieuwe stap op het gebied van zowel virtual reality als esports in Nederland: zij organiseert haar allereerste VR-esportstoernooi in haar onlangs geopende vestiging in Amsterdam. Hier zal de snel groeiende game Tower Tag worden gespeeld.

Gedurende het toernooi strijden acht teams (op internationaal niveau doen in totaal 32 teams mee) van drie personen voor een totale prijzenpot van 1800 euro. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de unieke setup die The VR Room inzet voor VR Lasergamen. Deze setup bevat torens om dekking achter te zoeken, speciale vesten die de impact van schoten registreren en zware guns om de game zo realistisch mogelijk aan te laten voelen. Naast deze optimale setup om de game mee te spelen is The VR Room de exclusieve reseller van Tower Tag in Nederland. 

‘Tower Tag heeft zijn enorme potentie al ruimschoots waargemaakt op internationale schaal en we kunnen niet wachten om deze titel in Nederland in te zetten voor een grootschalig esports toernooi in onze nieuwe vestiging. Zie het als paintball meets laser tag, maar dan in combinatie met de kracht van virtual reality’, zegt Wouter van den Bijgaart, oprichter van The VR Room. ‘Bovendien zijn we aan het oriënteren om VR-toernooien op te zetten voor andere titels, én we willen het VR Lasergamen-toernooi laten uitgroeien tot een terugkerend fenomeen.’

Over Tower Tag
Tower Tag brengt Laser Tag naar VR-platformen en combineert esports met virtual reality. Aan de hand van speciale ‘locomotion’ kan een speciale ervaring worden gecreëerd in een kleine ruimte, waarbij motion sickness wordt gereduceerd. Tower Tag wordt in meer dan veertig landen gespeeld en is in hoog tempo populairder aan het worden. De game wordt in Azië al gebruikt tijdens toernooien met grote budgetten, die oplopen tot omgerekend meer dan een miljoen euro. 

Tijd en locatie
Het VR Lasergamen-toernooi vindt vanavond plaats tussen 18:00 uur en 21:00 uur bij The VR Room in Amsterdam aan de La Guardiaweg 53 (op loopafstand van station Sloterdijk).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: