Home GamingAndroid Allereerste Nederlandse Esports Game Arena opent op vrijdag 13 oktober

Allereerste Nederlandse Esports Game Arena opent op vrijdag 13 oktober

by Mark van Truijen

p vrijdag 13 oktober opent de eerste Nederlandse Esports Game Arena zijn deuren aan de Raadhuisstraat 134 in het centrum van Alphen aan de Rijn. Deze nieuwe locatie wordt ‘’de nationale sportclub voor gamers’’. Wereldwijd kijken meer dan 350 miljoen mensen naar de spannende esportswedstrijden. Toernooien en finales trekken volle stadions en in Zuid-Korea worden de wedstrijden zelfs uitgezonden op de publieke omroepen. Merken zoals Red Bull, Netgear en AD Nieuwsmedia gaan de Esports Game Arena in Alphen actief ondersteunen, om zo deze ‘’sport’’ naar een hoger level te tillen.

Esports groeit wereldwijd sterk en ook in Nederland wint het aan populariteit. Echter ontbreekt het tot op heden aan een centrale ontmoetingsplek voor liefhebbers. Daar brengt de Esports Game Arena verandering in. Het wordt de locatie bij uitstek waar je naartoe gaat als je competitief wil spelen, trainen of wedstrijden van anderen wil kijken. Daarnaast fungeert het als een dagelijkse, sociale ontmoetingsplek voor gamers uit heel Nederland. De komst van de Esports Game Arena past binnen een wereldwijde trend van steeds meer fysieke locaties voor gaming- en esportsliefhebbers. Iets waar duidelijk behoefte aan is bij de doelgroep.

De Esports Game Arena heeft een podium voor nationale en internationale competities, een livestreamstudio om deze toernooien uit te zenden, een esportsbar om de wedstrijden aan te volgen en genoeg PC’s en consoles om samen met vrienden of teamgenoten op te trainen. De Esports Game Arena is hiermee de eerste locatie in Nederland die al deze faciliteiten onder één dak realiseert en dagelijks open is voor bezoekers.

“In Alpen aan den Rijn hebben we de perfecte locatie gevonden voor een sociale ontmoetingsplek voor gamers uit heel Nederland. De locatie ligt in het hart van de Randstad en is zeer goed bereikbaar vanuit de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ik kan niet wachten om het eindresultaat aan iedereen te laten zien. Met deze locatie gaan we esports in Nederland naar een hoger niveau tillen,” aldus initiatiefnemer Thomas Runhart.

Toegang tot de Esports Game Arena is gratis. Daarnaast is er de mogelijkheid om een maandelijks abonnement voor extra voordelen af te sluiten.

Het laatste nieuws rondom de Esports Game Arena is te volgen via www.esportsgamearena.nl. Fans kunnen ook terecht op Facebook, Twitter en Instagram. De eerste livestreams van esportswedstrijden zijn al te volgen via Twitch.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x