Home GadgetsAOC AGON by AOC nieuwe gamingmonitor Q27G2S/EU: Gamen op hoge snelheid en hoge resolutie

AGON by AOC nieuwe gamingmonitor Q27G2S/EU: Gamen op hoge snelheid en hoge resolutie

by Mark van Truijen

Een van ’s werelds toonaangevende merken voor gamingmonitoren [1] en IT-accessoires – AGON by AOC – introduceert de AOC GAMING Q27G2S/EU, een briljante gamingmonitor die geschikt is voor de game-avonturiers van vandaag. De 68,6 cm (27-inch) Q27G2S/EU beschikt over een 10-bit IPS-paneel voor een breed kleurengamma, QHD-resolutie voor scherpe details en een verversingssnelheid van 165 Hz voor een snelle, competitieve game-ervaring.

image

Voor de avonturen die komen gaan

AGON by AOC komt de avonturiers tegemoet met een zeer aantrekkelijk ontwerp: een gamingmonitor die prachtig aansluit op de specificaties van een moderne gaming-pc. De QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels) is momenteel de sweet spot voor gamers die een stap omhoog willen vanaf Full HD maar ook hoge framerates willen bereiken met hun GPU’s. Een 27-inch schermformaat is de perfecte match voor deze resolutie, met als resultaat heldere, scherpe beelden en een zeer prettige pixeldichtheid van 109 ppi, waarbij schaalvergroting niet nodig is.

Gewapend voor elk toekomstig gevecht

De Q27G2S/EU van AOC GAMING heeft een IPS-paneel dat comfortabel brede kijkhoeken biedt. Met zijn 10-bits kleurdiepte produceert het paneel 1,07 miljard kleuren en geeft het nauwkeurige kleurovergangen zonder colour banding (afhankelijk van de visuele inhoud en toegepaste compressie). Het IPS-paneel zorgt ook voor een hoge kleurbereikdekking en uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid: geweldige functies voor aspirant-YouTubers of livestreamers die hun beelden willen bewerken en delen met hun community. Of ook voor diegenen die gewoon van de content willen genieten – of het nu een game is of een film – precies zoals het bedoeld was door de video-editor.

De QHD-resolutie van de Q27G2S/EU past uitstekend bij een huidige gaming-pc en biedt meer scherpte in vergelijking met Full HD-monitoren, waardoor gamers scherpere details, zoals een tegenstander in de verte, veel gemakkelijker kunnen zien. De verversingssnelheid van 165 Hz (met DisplayPort-ingang) van de Q27G2S/EU maakt snel en competitief gamen een fluitje van een cent, en met de MBR-functie (Motion Blur Reduction) bereikt de monitor 1 ms MPRT, waardoor vrijwel alle oneffenheden worden verwijderd.

De Q27G2S/EU ondersteunt Adaptive-Sync en is NVIDIA G-SYNC-compatibel, zodat de framerate van de GPU kan worden afgestemd op de verversingssnelheid van de monitor, waardoor tearing en haperingen als gevolg van frame mismatch worden geëlimineerd. Door de lage input lag van de monitor wordt de reactie van de gamer bijna onmiddellijk weergegeven door het speigelen van hun snelle, abrupte reflexen.

De Q27G2S/EU wordt geleverd met een ergonomische standaard die hoogte-, kantel-, en draaiaanpassingen mogelijk maakt, zodat elke gebruiker hem kan aanpassen voor een gezonde houding. Met zijn 3-zijdig randloze ontwerp is de Q27G2S/EU ook een geweldige monitor voor opstellingen met meerdere monitoren, verder verbeterd door de VESA-montageoptie. De 2x HDMI- en 1x DisplayPort-ingangen maken het mogelijk om meerdere bronnen op de monitor aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld een pc, een tweede pc of laptop of een console, waardoor de flexibiliteit tijdens dagelijkse taken toeneemt.

Het OSD-menu is toegankelijk via de knoppen onder het paneel of via de G-Menu-software. De gamingfuncties van de Q27G2S/EU omvatten het Dial Point (crosshair-overlay), AOC Game Color (om de verzadiging te verhogen/verlagen) en een framerate-teller. Bovendien maken Flicker-free technologie, die DC in plaats van PWM gebruikt om de helderheid aan te passen, evenals een speciale Low Blue-modus nachtelijke gamesessies niet belastend voor de ogen.

DeAOC GAMING Q27G2S/EU is beschikbaar vanaf november 2021 voor de adviesprijs van €349,-.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x