Home GadgetsAOC AGON by AOC introduceert de Q27G4X; een gaming-monitor met QHD-resolutie en 180Hz-verversingssnelheid

AGON by AOC introduceert de Q27G4X; een gaming-monitor met QHD-resolutie en 180Hz-verversingssnelheid

by Pim, Sel

AGON by AOC, het toonaangevende merk voor gaming-monitoren en IT-accessoires, heeft vandaag met trots de AOC GAMING Q27G4X aangekondigd. Als opvolger van de bekroonde G2-lijn, wordt de G4-lijn door de toevoeging van de Q27G4X met een QHD-model uitgebreid. De monitor is voorzien van een 27 inch (68 cm) Fast IPS-paneel, een scherpe QHD-resolutie (2560 x 1440) en Adaptive-Sync-ondersteuning. Daarnaast beschikt de Q27G4X over een verversingssnelheid van 180 Hz en een snelle reactietijd tot wel 1ms GtG. Net als de andere modellen binnen de G4-lijn, pronkt de Q27G4X met een volledig nieuw, gestroomlijnd ontwerp. De monitor biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en bevindt zich op het ideale punt qua grootte en resolutie. Dit maakt de monitor uitermate geschikt om de game-ervaring voor zowel recreatieve gamers als aspirant esporters te verbeteren. Dankzij het snelle IPS-paneel, nauwkeurige kleuren en brede kijkhoeken is de monitor ook geschikt voor dagelijkse taken, zoals werk of studie. 

Geen compromissen
Het 27 inch Fast IPS-paneel van de AOC GAMING Q27G4X combineert een hoge kleurnauwkeurigheid en een ruim kleurbereik met een indrukwekkende verversingssnelheid van 180 Hz en een snelle reactietijd tot wel 1ms GtG. Dankzij het 10-bits paneel bereikt de monitor een groot kleurengamma met maar liefst 1,07 miljard kleuren. Daarnaast beschikt de Q27G4X over een VESA DisplayHDR 400-certificering, waardoor het in staat is HDR10-signalen te ontvangen en HDR-inhoud weer te geven. Dit resulteert in indrukwekkende contrasten en levendige beelden. Verder zorgt de pixeldichtheid van 109 ppi ervoor dat tekst duidelijker te lezen is en details in games scherper worden weergegeven. 

Moderne videokaarten zijn in staat om voor de meeste hedendaagse games op QHD-resolutie hoge verversingssnelheden te halen. Gebruikers genieten hierdoor gelijk al van een vloeiende game-ervaring. De meerwaarde van levendige en natuurgetrouwe kleuren komt niet alleen tot uiting bij het bekijken van films of het spelen van games, maar ook bij beeld-/videobewerkingen en livestreamtaken. 

Nieuw gedurfd en gestroomlijnd ontwerp
Net als de recent aangekondigde Full HD-modellen 24G4X en 27G4X, is de Q27G4X voorzien van een volledig nieuw, gestroomlijnd ontwerp. Geïnspireerd op een stealth-vliegtuig bevat het ontwerp scherpe lijnen en driehoekige vormen. Hiermee wordt er voor wat innovatie gezorgd met betrekking tot het toch wel traditionele eentonige platte oppervlak. De standaard is nu nog compacter dan voorheen, waardoor er minder kostbare bureauruimte nodig is en gamers voldoende ruimte hebben voor al hun randapparatuur. Zonder opvallende, felgekleurde accenten integreert de monitor naadloos in diverse setups. 

Betere gebruikerservaring
Naast het ontwerp zijn er ook wijzigingen doorgevoerd die de gebruikerservaring verbeteren. Zo heeft AGON by AOC naar aanleiding van feedback van gebruikers een verbeterde On-Screen Display geïntegreerd. Dit maakt het mogelijk om de kijkervaring moeiteloos aan te passen. Uiteraard biedt de intuïtieve AOC G-Menu-software een alternatieve mogelijkheid om de instellingen van de monitor en andere gaming-randapparatuur van AGON by AOC te beheren. De game-ervaring van gebruikers wordt verder verbeterd door onder andere een Smart Crosshair die van kleur verandert tegen de achtergrond. Met deze functie wordt het middelpunt voor gamers op een duidelijke manier gemarkeerd, zelfs wanneer er geen crosshair aanwezig is in de game. Dit leidt tot een voordeel vergeleken met de concurrentie, aangezien er in elke situatie nauwkeurig gericht kan worden.

Milieubewust en ergonomisch ingesteld
De AOC GAMING Q27G4X wordt verpakt met papieren vulmateriaal om de milieu-impact te verminderen. Dit is een verbetering ten opzichte van voorgaande generaties. Tevens is de monitor voorzien van een ergonomische standaard die zowel hoogte-, kantel-, draai- en rotatieaanpassingen biedt voor optimaal comfort tijdens het gamen, werken of studeren. De Flicker Free- en Low Blue-modus stellen gamers in staat comfortabel te gamen tijdens de late uren. Het is ook mogelijk om de monitor te monteren aan een VESA-standaard, waardoor deze op een vaste plek kan worden bevestigd. In combinatie met het driezijdig randloos ontwerp, is de Q27G4X bijzonder geschikt voor setups met meerdere monitoren. Tot slot zorgen de ingebouwde luidsprekers en een hoofdtelefoonuitgang ervoor dat gebruikers binnen enkele minuten een complete gaming-setup kunnen realiseren.

Prijs en beschikbaarheid
De AOC GAMING Q27G4X is vanaf februari 2024 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 269,00. De monitor wordt standaard geleverd met drie jaar garantie. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x