Home Gaming Arma Reforger onthuld tijdens de toekomst van Arma Stream, Arma 4 in ontwikkeling

Arma Reforger onthuld tijdens de toekomst van Arma Stream, Arma 4 in ontwikkeling

by Jos Vis

Vandaag nodigt Bohemia Interactive Arma-fans uit om de toekomst van de serie te ervaren met een work-in-progress-versie van hun volgende release, Arma Reforger. Tegelijkertijd bevestigt het in Tsjechië gevestigde gamebedrijf officieel de ontwikkeling van de langverwachte Arma 4 in een nieuwe filmische video die de belangrijkste mijlpalen van de franchise vertelt.

Arma Reforger, nu beschikbaar op pc (Early Access) en Xbox Series X/S (Game Preview), zal de voortgang van de studio laten zien op hun nieuwe Enfusion-engine en een glimp opvangen van wat komen gaat. Arma Reforger functioneert als een creatief platform en biedt gebruikers meerdere tools en services om de ervaring aan te passen en aan te passen.

Als een op zichzelf staand deel, dient Arma Reforger een platform voor spelers om te genieten van de nieuwe mogelijkheden van Enfusion en om waardevolle feedback te geven voor de voortdurende ontwikkeling van Arma 4. Daarnaast hoopt Arma Reforger de toegewijde community van modders van Bohemia Interactive te versterken met een opwindende nieuwe reeks geïntegreerde, interne Enfusion-tools.

Voortbouwend op het succes van Bohemia Interactive’s debuutgame Arma: Cold War Assault, keert Arma Reforger spelers terug naar het eiland Everon en een bekende fictieve setting uit de jaren 80. Het terrein zelf, onderdeel van de fictieve Malden Islands-archipel, is opnieuw ontworpen en getrouw nagebouwd, met toegevoegde verbeteringen, zoals meren, vijvers en stromende rivieren; elk een populair functieverzoek, mogelijk gemaakt door Enfusion. Het terrein, dat een indrukwekkend gebied van 164 km2 beslaat met 51 km2 landmassa, biedt spelers een prachtige omgeving om te ontdekken, vol met dichte bossen, laagglooiende heuvels, bergen, lappendeken en idyllische steden, geïnspireerd door de voormalige staat Tsjechoslowakije en verfraaid met een aantal noodzakelijke toenaderingen naar het historische Franse erfgoed en de maritieme smaak van het land.

Wat de speelbare inhoud betreft, wordt Arma Reforger geleverd met twee multiplayer-spelmodi. De eerste hiervan is Conflict – een team-tegen-team-inzet, waarbij spelers worden gedwongen samen te werken om strategische posities van de vijand te veroveren. Door basissen te bouwen en taken te voltooien, kunnen strijders slagveldpromoties verdienen en door de rangen stijgen. Er zijn twee facties om uit te kiezen, Amerikaans of Sovjet, en elk wordt geleverd met zijn eigen tijdperk-authentieke wapens, voertuigen en uitrusting. Er is ook een kleinere onafhankelijke kracht, met unieke kleding die community-veteranen snel zullen herkennen van de eerste game in de mil-sim-erfenis van het bedrijf.

De tweede spelmodus is een realtime scenario-editor, bekend als Game Master. In deze dynamische sandbox nemen een of meer curatoren de rol van Game Master op zich en creëren ze responsieve gevechtsontmoetingen voor andere spelers. Ontworpen met zowel nieuwkomers als oude Arma-gamers in het achterhoofd, zorgt deze snelle, mod-compatibele missiemaker ervoor dat het spel elke keer anders is.

Daarnaast wordt Arma Reforger gelanceerd met toegang tot een exclusief, in-game platform voor het delen van gebruikersinhoud, genaamd Workshop. Hier kunnen door pc-gebruikers gegenereerde mods worden gepubliceerd zodat iedereen ervan kan genieten, ook degenen die op console spelen. Verder ondersteunt Bohemia Interactive de release van het spel met Workbench; een softwarepakket dat de gemeenschap dezelfde tools biedt die worden gebruikt voor ontwikkeling. Elke gebruiker, met een redelijke kennis van C#-scripting, zou in staat moeten zijn om aangepast AI-gedrag, audio- en visuele middelen of zelfs volledig nieuwe gameplay-mechanica toe te voegen. Ook artiesten kunnen hun creaties importeren met behulp van intuïtieve, gestroomlijnde workflows. In wezen kunnen fantasierijke spelers Enfusion tot het uiterste verkennen en een spoedcursus Arma 4-modden krijgen, ruim voor op schema.

De belangrijkste kenmerken van Arma Reforger zijn:

  • Spelmodi
    Ga het slagveld op in een van Arma Reforger’s twee multiplayer-spelmodi. Selecteer een kant en vecht voor het eiland Everon in Conflict, of bewerk scenario’s in Game Master en beheer gebeurtenissen terwijl ze zich ontvouwen, waarbij spelers door de chaos van oorlog worden geleid
  • Multi platform
    Ervaar voor het eerst in de Arma-serie authentieke gevechten op zowel Xbox als pc. Gemodificeerde inhoud is niet langer exclusief voor pc-spelers en kan door console-eigenaren worden gedownload vanuit de repository voor het maken van inhoud in de Workshop.
  • Multiplayer
    Sluit je aan bij andere spelers in de Conflict-spelmodus en vecht voor het eiland Everon over een enorm open-wereldterrein, of creëer je eigen scenario als Game Master in de realtime-editor van Arma Reforger.
  • Arma Reforger
    Arma Reforger is een veelzijdig platform voor spelersverkenning — aangedreven door de geheel nieuwe Enfusion-engine. Elk aspect van het spel kan worden aangepast met Workbench, een reeks interne ontwikkelingstools, speciaal ontworpen voor de Arma-gemeenschap.
  • Werkplaats
    Breid het spel uit met originele gemodificeerde inhoud of maak en deel je eigen! De Workshop is Bohemia Interactive’s eigen geïntegreerde repository-service, wat betekent dat consolespelers ook kunnen genieten van add-ons die door pc-gebruikers zijn gemaakt.
  • Werkbank
    Dankzij de Enfusion-engine kun je Arma Reforger modificeren met exact dezelfde tools die zijn gebruikt om het te maken. Introduceer nieuwe mechanica, activa en meer. De enige beperking zijn je technische vaardigheden en verbeeldingskracht. Geef het spel een nieuwe vorm en deel je eigen creatieve visie!

Op dit moment heeft Arma Reforger geen officiële releasedatum voor v1.0, hoewel het Early Access/Game Preview zal verlaten zodra het als voltooid wordt beschouwd. Bohemia Interactive belooft ook voortdurende steun voor de titel, zelfs nu hun teams hun focus en middelen verleggen naar Arma 4.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x