Home Gaming Angst beheerst de wereld in 2022

Angst beheerst de wereld in 2022

by Jos Vis

AMC Games heeft vandaag de aankomende titel aangekondigd, The Fabulous Fear Machine, een verhaalgedreven strategiespel voor pc’s dat spelers uitdaagt om de wereld te veroveren door middel van angst. De nieuwste game van de in Madrid gevestigde ontwikkelaar Fictiorama Studios (Do Not Feed the Monkeys), The Fabulous Fear Machine combineert een gedurfde sociale simulatie met pulp-horror-rollenspel. De samenwerking met AMC Games en Fictiorama voor de titel is AMC Networks’ premium horrorstreamingservice Shudder, wiens expertise in het verspreiden van angst van onschatbare waarde bleek voor de ontwikkelaars.

YouTube video


Een realtime strategiespel voor één speler met een retro-horror-komische stijl, The Fabulous Fear Machine werpt de speler op als een nieuw geslagen “Master of the Machine”. Om hun doelen na te streven, moeten spelers angst opwekken en verspreiden door het zorgvuldig cultiveren van verschillende legendes – die enge verhalen, stedelijke mythen en samenzweringstheorieën die op de loer liggen in de donkere hoeken van de geest.

“De volgende titel van AMC Games brengt ons terug naar onze horror-roots”, zegt Clayton Neuman, Vice President van Games voor AMC. “The Fabulous Fear Machine is de ultieme manifestatie van waarom we enge verhalen vertellen. Het onderzoekt de verhalen die we allemaal zijn opgegroeid horen als kinderen, en de opwinding die we krijgen door ze met anderen te delen. We zijn zo enthousiast om samen te werken met de bekroonde ontwikkelaars van Fictiorama en onze collega’s en Shudder om spelers de kracht van stedelijke legendes te bieden… die ze kunnen verspreiden en blijf de bejeezus van ons allemaal afschrikken.”

“Met deze game verkennen we niet alleen het onderwerp van stedelijke legendes als een essentieel onderdeel van cultuur en folklore over de hele wereld, maar denken we ook na over de enorme macht die deze verhalen kunnen hebben over een bevolking. Het was geweldig om met de horrorexperts van Shudder en AMC aan dit proces te werken”, aldus Fictiorama. “Hoe diep zijn we allemaal beïnvloed door deze fabels? In The Fabulous Fear Machine beantwoorden we die vraag door enge verhalen om te zetten in strategische tools…

De campagne van de game is opgebouwd rond verschillende hoofdstukken die de heldendaden van verschillende nieuwe meesters volgen, elk met hun eigen ambities. Naarmate de macht van de speler in een thuisregio groeit, worden missies steeds groter en neemt de druk van andere personages toe. De krachten van het goede vechten terug door Legends te reduceren tot opgeschoonde sprookjes, en willekeurig optredende sociale evenementen dwingen spelers om hun strategie constant aan te passen.

Kenmerken omvatten:

  • Horror evolueerde. Plant de zaden van angst in vruchtbare grond. Kijk en luister hoe de media op je Legends reageren. Voed ze en zie ze krachtiger en effectiever worden.
  • De klus is goed gedaan. Je kracht ligt in het bedenken van een strategie; Laat het vuile werk over aan uw agenten. Stuur ze om nieuwe locaties te verkennen en je vijanden te infiltreren, terwijl je onderweg interessante keuzes maakt.
  • Een gelijke en tegengestelde reactie. Rivalen en de goede krachten proberen de invloed van de Machine voor hun eigen doeleinden ongedaan te maken. Plan dienovereenkomstig, of misschien vindt u uw eigen legendes verdraaid in inspirerende verhalen, mascottes of andere suikerzoete clichés.
  • Denk globaal, bang lokaal. Veel Legends zijn ontleend aan de unieke culturele geschiedenis van specifieke landen. Reis de wereld rond en leer van welke verschrikkingen elk volk geniet.
  • Een verhaal zo oud als de tijd. In één playthrough regisseer je de verhalen van verschillende Masters die in verschillende regio’s van de wereld actief zijn. Ontdek onderweg de geschiedenis van de Machine, zijn vijanden en de agenten die je helpen.

De vroege ontwikkeling van The Fabulous Fear Machine werd ondersteund door Red.es en FEDER (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). Dit is de derde titel van AMC Games, de uitgeverij van videogames van AMC Networks. Hun eerste game was de veelgeprezen vluchtpassagierssimulator Airplane Mode van 2020, die minutieus de ervaring van realtime commerciële vluchten nabootste, en ze hebben onlangs het metaaldetecterende verhalende spel The Magnificent Trufflepigs op pc en Nintendo Switch uitgebracht.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x