Home Films Imagine Film Festival 2020 opent in de zaal met Wendy en sluit af met Sea Fever

Imagine Film Festival 2020 opent in de zaal met Wendy en sluit af met Sea Fever

by Mark van Truijen

De Amerikaanse film Wendy van Benh Zeitlin is op 4 september de openingsfilm van het 36ste Imagine Film Festival, dat dit jaar een kleinere, hybride vorm heeft. Na een week van online screenings en evenementen is er van 4 t/m 6 september ook een programma in filmtheater Kriterion in Amsterdam. Op zondag 6 september sluiten we af met de prijsuitreiking en het Ierse Sea Fever.

Het complete programma van Imagine is inmiddels bekend gemaakt en is te vinden op www.imaginefilmfestival.nl. Het zaalprogramma opent met Wendy, de nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Benh Zeitlin, die eerder Beasts of the Southern Wild maakte. Wendy is een origin story van Peter Pan, gesitueerd in het zuiden van de Verenigde Staten. De film was eerder dit jaar te zien op het Sundance festival.

De afsluiter is Sea Fever van de Ierse regisseur Neasa Hardiman. In de film gaat een onderzoekster mee met een vissersboot en komt erachter dat een geheimzinnige kracht het schip en zijn opvarenden bedreigt.


Still: Sea Fever

Sea Fever is een van de films uit het themaprogramma Nature Strikes Back! Hierin kijkt Imagine naar de verstoorde relatie tussen mens en natuur. Dit programma begint al op 28 augustus, de openingsdag van het online programma. Op die dag spreken wetenschappers en makers in een online panel over de vraag hoe de verbeelding kan worden ingezet om de klimaatcrisis te benaderen. Het panel is live en gratis toegankelijk.

Eveneens online zijn de programma’s van Nederlandse korte films onder de titel Nieuw Nederlands Peil. Hieronder zijn zes wereldpremières en alle makers zijn hierbij aanwezig. Ook de internationale shorts zijn online te zien, evenals Level Up, de jaarlijkse showcase van Nederlandse fantastische games. Ook hierbij zijn alle makers aanwezig. 

Het online programma loopt door tot en met 6 september, wanneer ook het programma in Kriterion afsluit.

Imagine Film Festival 2020
28 augustus – 6 september online
31 augustus in Eye
4-6 september in Kriterion

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x