Home Gaming 5 Star Wrestling: Regenesis Review

5 Star Wrestling: Regenesis Review

by Sven

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Toen 5 Star Wrestling oorspronkelijk uitkwam op de Playstation 3, baalde ik als een stekker, omdat ik een Xbox 360 had. Vorige maand is 5 Star Wrestling uitgekomen op de Playstation 4 en ik mocht hem als Worstelfanaat uitproberen. De vraag is alleen, kan 5 Star Wrestling mijn worstel hart sneller laten kloppen?

Op dit moment is er maar een grote worstelgame op de markt en dat is WWE2K16, ontwikkeld door 2K en Yukes. Dat Serious Parody (de ontwikkelaar van 5 Star Wrestling: Regenesis heeft ontwikkeld) een stap neemt om het worstelgenre te innoveren, dat doet het ook en het speelt ook lekker weg, maar er missen punten in de game, die 5 Star Wrestling: Regenesis op de kaart hadden kunnen zetten.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Gameplay”]Gameplay

Het moment dat je de game opstart, merk je dat het een worstelgame is, die gemaakt is door fans. De game innoveert in gameplay en laat zien dat zij daar het sterkst mee zijn in de gehele game. De gameplay is niet arcade, maar een stuk realistischer, zo zul je rekening moeten houden met vermoeidheid en de schade aan je karakter.

Ben je bijvoorbeeld te moe? Dan is de kans groot dat je een sterke power move niet kan doen, je pakt dan je tegenstander op, maar het lukt je niet om de move uit te voeren. Dit zorgt voor een strategisch element, want als je moe bent, kan je beter overgaan op het slaan en schoppen.

Daarnaast zorgt de schade van je karakter er ook voor dat je bepaalde moves niet meer kan doen, zo zal je een move niet kunnen doen als je veel schade aan je karakter hebt. Ben je een High Flyer en zijn je benen kapot? Dan zul je waarschijnlijk de Top Rope niet meer opkomen. Het zijn kleine toevoegingen, maar het maakt de gameplay realistisch en onvoorspelbaar en daardoor een must-have voor worstelfans.

Daarnaast zit er een geweldig element in, en dat zijn de Counter to Counter Finishers. Dit is niks nieuws voor de gamers die terugkeren naar de serie, maar voor mij was dit wel ontzettend gaaf om te doen. Het maakt het onvoorspelbaar, want je kan je finisher gebruiken op het moment dat jij bijvoorbeeld een Powerbomb krijgt. Iets waar marktleider 2K nog een puntje aan kan zuigen.

De A.I. is op goed niveau en je kan de A.I zelf zetten op het niveau waarvan jij denkt dat je het aankan, hoe moeilijker, hoe realistischer, dus ik raad aan om uiteindelijk toch naar een moeilijke moeilijkheidsgraad te gaan.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Content”]Content

Naast de geweldige gameplay, is er wel weinig content.  Op dit moment zijn er maar 8 karakters en dat is niet erg veel, zelf vond ik dit erg weinig.. Er komen wel DLC Wrestlers, maar op het moment dat je maar met 8 karakters naar buiten komt als final game, dan zijn de match ups snel uitgespeeld en ken je uiteindelijk wel alle movesets, dit is jammer, want met meer wrestlers, had ik misschien vaker teruggekomen naar de game.

Daarnaast zit er geen story mode in de game, er zijn alleen challenges die je nieuwe kostuums voor de 8 karakters laat unlocken en hun face of heel mode. Hierdoor is de game snel uitgespeeld, na een paar challenges begint het te vervelen en wordt het meer een doel om alles te unlocken, maar niet met alle plezier. Een Story Mode had misschien wat meer diepgang in de game gebracht en had de game wat meer body kunnen hebben. De content in de game is nu mager, met maar 8 karakters en alleen maar challenges, ben je snel door de game heen als een geheel.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Graphics”]Graphics

5 Star Wrestling is niet ontwikkeld door een miljoenen studio en daarom kunnen we ook niet verwachten dat het eruitziet als een game die met miljoenen is ontwikkeld. De game is af en toe een beetje buggy, waardoor je over de ring heen gaat met een move. Dit is zonde, want het doet soms afbreuk aan de beleving. Alsnog, laat Serious Parody wel zien dat er aandacht is besteed aan de worstelaars, want die zien er prima uit, een beetje cartoony, dus daar moet je van houden. Toch kan ik mij er niet vanaf houden dat de game meer in de graphics had kunnen zijn.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Conclusie”]Conclusie

5 Star Wrestling: ReGenesis is een leuke afwisseling van alle games die op dit moment op de Playstation 4 beschikbaar zijn, toch slaat het de plank mis met de beschikbare content en toch een klein beetje de graphics. Je merkt dat de game af en toe nog buggy is en met de weinige content, voelt de game nog als een Work in Progress. De game gaat nog DLC krijgen in de vorm van andere worstelaars en Lucha/WWE Legend Rey Mysterio, maar op dit moment is de content gewoon niet genoeg. De gameplay daarentegen is ijzersterk en laat  het hart van een worstelfan harder kloppen, als je een hardcore fan bent. Daarom is het instap niveau af en toe wat hoog, zeker voor de casual gamers, maar als je de Tutorial speelt (wat ik iedereen aanraad), moet je uiteindelijk je weg kunnen vinden in 5 Star Wrestling: ReGenesis

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”5 Star Wrestling: ReGenesis is een leuke afwisseling van alle games die op dit moment op de Playstation 4 beschikbaar zijn, toch slaat het de plank mis met de beschikbare content en toch een klein beetje de graphics.” positives=”Gameplay is sterk
counter to counter finishers
A.I. heeft het goede niveau
genoeg outfits” negatives=”Te weinig content
Graphics hadden beter gekund
Voelt als een work in progress”][rating title=”Gameplay” value=”8″ range=”10″]
[rating title=”Graphics” value=”6″ range=”10″]
[rating title=”Content” value=”5″ range=”10″]
[rating title=”Fun Factor” value=”7″ range=”10″]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x