That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Gaming, PC, PS4, Reviews, Xbox One

Madden 19 Review

Het is niet enkel het voetbal seizoen, maar ook het Football seizoen is afgetrapt, dat gaat ook altijd weer samen met de release van de nieuwe Madden, dit keer versie 19. Madden 18 trapte af met een verhaalmodus, welke al redelijk succesvol was in de FIFA serie en in deel 19 zal het verhaal verder gaan.

Madden 18’s Longshot modi introduceert het verhaal van een voormalig school atleet genaamd Devin Wade, deze is opzoek naar zijn kans op glory in de NFL. Er komt een TV show zijn kant op en geeft hem de kans om te trainen en te laten zien dat hij het waard is om in de NFL te spelen. Het enige probleem, Devin Wade weet niet echt hoe de sport werkt.

In 2018 draaide het verhaal echt om Devin en zijn ontwikkeling, het verhaal had diepgang en passie, in het vervolg is dat toch even wat anders. Wade vecht nu voor zijn kans in de NFL bij de Dallas Cowboy´s als QB, met moeite probeert hij nog te onthouden hoe het spelletje werkt. Dit is enkel in het begin van de game zo, daarna is dit hele plot meteen zoek. We wisselen daarna snel naar een vriend die ook op zijn beurt in de NFL wacht. Terwijl hij op een telefoontje wacht komt de vader die heb vroeger verliet ineens tevoorschijn, dit om zijn stiefzusje achter te laten. Daarbovenop krijgt Cole de kans om zijn vorige school te assisteren als coach. Zijn leven is wat zwaar, overal wordt er aan hem getrokken en nu de keuze om je droom achterna te gaan of juist te kiezen voor de mensen om hem heen.

Het is een sterk verhaal en ook het hart in de serie, het mist nu enkel wat focus. Het verhaal en het tempo daarvan is een beetje uit balans. We springen heen en weer in het verhaal van Wade, dit voelt heel slordig en ongemakkelijk. Het zou een stuk lekkerder voelen voor mijn gevoel als we de focus hielde op 1 held, in plaats van het wisselen tussen 2 helden. Goed, het is dan een beetje slordig maar slecht is het zeker niet. Het heeft momenten die wat emotioneel zijn, een lekkere lading doet het vaak wel goed. Er zit sowieso genoeg potentie in dit soort modi naar mijn mening.

Vorig jaar was de gameplay in Longshot nog niet naar behoren. Het verhaal was goed maar de gameplay kon het niet aan, het was meer ingedeeld in quick time events in plaats van echt spelen. Madden 19 doet een poging om dit op te lossen.

Er is hier nu al meer football te vinden, Madden 19 legt meer diepgang in het spel, in plaats van het enkel maar passen en rennen met de bal. Je moet de plays indelen, nadenken over hoe je de bal paast in plaats van het gewoon gooien, het ligt hier enkel aan de presentatie. De game legt je de basic lekker op tijd uit, maar doet dit zo snel dat het een beetje vergeten kan worden, tevens is er dan geen optie om terug te keren.

Je krijgt in de game alle verschillende technieken aangeleerd, enkel wordt het verhaal zo gepushed dat je niet echt de notie heb over wat je nou geleerd hebt. Dan ga je dus even naar de uitleg kijken in het pauze menu, en daar stond niks. Het enige in Longshot is het aanzetten van de ondertiteling. We leven toch in een tijd dat het best handig is dat je weet welke knoppen je dient te bedienen, vroeger had je boekjes, nu een pauze menu.

Het kan dan ook best lastig zijn voor de nieuwkomers in de game om het meteen te snappen. Mocht je de story modus dan ook even zat zijn is er gelukkig nog meer inde game.

In Madden 19 zul je opmerken dat de gameplay ervaring is veranderd. Het is nog steeds de game die kent en waar je van houdt, enkel zijn de controls wat soepeler en de animaties beter, het geeft je de optie om het veld echt te bewandelen. Spelers voelen minder stijf, reageren beter, overall loopt het gewoon soepeler.

Als we dan even kijken naar de toevoegingen op bestaande modi, MUT en Franchise hebben wat meer diepte ontvangen, Franchise voelt iets meer persoonlijker met meer opties om te kiezen. In MUT kunnen spelers die zich wat geintimideerd voelen nu ook hun team bouwen en solo verder gaan. Beklim de ranking en krijg de game langzaam onder controle. Ook is het mogelijk individuele spelers een upgrade te geven, op deze manier kun je echt de focus leggen op een belangrijke speler en die wat extra’s geven.

 

We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE