Home GamingWii U Mario schittert vanaf vandaag in Paper Mario: Color Splash en Mario Party: Star Rush

Mario schittert vanaf vandaag in Paper Mario: Color Splash en Mario Party: Star Rush

by Mark van Truijen

Paper Mario: Color Splash is vanaf vandaag verkrijgbaar. In dit hilarische actie-avonturenspel ontdekt onze held dat alle kleur uit Kleureneiland wordt gezogen. Om de kleur terug te brengen naar het eiland gaat Mario op zoek naar de grote verfsterren die op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Door strategisch gebruik van gevechtskaarten en zijn nieuwe verfhamer moet Mario vijanden verslaan en zo veel mogelijk lege plekken op Kleureneiland vullen. Ondertussen beleeft hij even kleurrijke als spetterende avonturen. Spelers kunnen alvast de unieke humor van de game bekijken in de trailer op het YouTube-kanaal.

 

Er verschijnt vandaag nog meer Mario-actie in de winkels in de vorm van Mario Party: Star Rush voor de Nintendo 3DS-systemen. Dit nieuwste deel in de serie geeft de party een nieuwe draai. Doordat spelers allemaal tegelijk aan de beurt zijn, hoeft niemand meer te wachten. Het spel laat zich hierdoor sneller en strategischer spelen. Spelers die met elkaar willen spelen kunnen gratis Mario Party: Star Rush – Party Guest* downloaden. Deze software maakt het mogelijk dat vier vrienden met elk hun eigen Nintendo 3DS-systeem slechts één game nodig hebben voor de volledige multiplayer-ervaring. Spelers die niet in het bezit zijn van de Party Guest software, kunnen via Download Play alsnog een beperkte selectie modes spelen.

 

Om de release van Mario Party: Star Rush te vieren, verschijnen vandaag ook amiibo van Donkey Kong, Wario, Rosalina en een glow-in-the-dark Boo, als tweede serie in de Super Mario Collection. Op 4 november krijgt deze serie versterking van Diddy Kong, Daisy en Waluigi. Al deze nieuwe Super Mario Collection-amiibo zijn compatibel met Mario Party: Star Rush, terwijl alle compatibele amiibo met opgeslagen spelgegevens van Mario Party 10 op de Wii U in Mario Party: Star Rush** gebruikt kunnen worden voor speciale dobbelstenen in de nieuwe Toad Scramble-stand.

 

Wie Mario Party 10 nog niet heeft opgepikt krijgt een herkansing, want deze game is onlangs toegevoegd aan de Nintendo Selects-reeks voor de Wii U, samen met de eerste vier-speler  Mario-platformer in 3D, SUPER MARIO 3D WORLD. Omdat New Super Mario Bros. U + New Super Luigi U al in de reeks was opgenomen, biedt deze serie heel wat mogelijkheden om samen met vrienden van een Mario-actie te genieten. Deze titels zijn in de Nintendo eShop voor de Wii U verkrijgbaar voor € 24,99 per stuk. Je kan deze ook aanschaffen op je computer of op je mobiele-apparaat via de officiële Nintendo-website***.

 

Spelers die nog meer klassieke Mario-titels willen spelen kunnen zien hoe het allemaal begon als op 11 november de Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System verschijnt. Op deze console staan standaard 30 NES-klassiekers, waaronder Mario’s eerste avonturen in Donkey Kong en Mario Bros., de wereldberoemde platformactie van Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, enSuper Mario Bros. 3, en de hectische puzzelactie van Dr. Mario.

 

Mario maakt in december een nieuwe sprong voorwaarts met de lancering van Super Mario Run, een volledig Super Mario Bros. actie-platformavontuur dat speciaal voor mobiele apparaten is ontwikkeld. Mario rent in deze game vanzelf vooruit, elke keer dat je met je vinger tegen het scherm tikt maakt hij een sprong om hindernissen te passeren, vijanden te ontwijken en in de vlaggenmast aan het eind van een level te landen. Spelers kunnen gratis een deel van Super Mario Run downloaden, na het betalen van een vaste aanschafprijs kunnen spelers van alle content in de game genieten.

 

In december verschijnt ook Super Mario Maker for Nintendo 3DS, waarin spelers waar en wanneer ze maar willen steeds weer nieuwe levels kunnen maken en spelen. Met bijna alle creatieve gereedschappen uit Super Mario Maker voor de Wii U, interactieve lessen en de mogelijkheid om samen met andere spelers levels te maken via draadloze communicatie, zijn er heel wat manieren om van het levelbouwen te genieten. Hoewel het niet mogelijk is om levels online te delen, kunnen spelers wel verbinding maken met internet om bepaalde levels uit de Wii U-versie te downloaden en spelen. Super Mario Maker for Nintendo 3DS bevat ook 100 door Nintendo ontworpen levels met nieuwe uitdagingen, bijvoorbeeld om alle munten te pakken of alle vijanden te verslaan. Zo zijn er meer manieren dan ooit om een Mario-spelbeleving te ervaren wanneer deze game in december verschijnt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: