Home Movies The Huntsman: Winter’s War Review

The Huntsman: Winter’s War Review

by Overige Redacteuren

Ondanks de uiteenlopende meningen in 2012 betreft Snow White and The Huntsman zag Universal toch potentie voor een prequel van dit sprookje. De omineuze voice-over luidt het verhaal in dat zich afspeelt voor het “en ze leefde nog lang en gelukkig”. Maar slaagt het verhaal, dat zich afspeelt rondom sneeuwwitje, erin om dit van de grond te krijgen zonder sneeuwwitje als karakter in het script?

Door het bekende schandaal rondom voormalig regisseur Rupert Sanders en hoofdpersoon Kristen Stewart hing het vervolg van dit sprookje aan een zijde draadje. Universal besloot beide op straat te zetten en een opmars te maken met niet een sequal, maar een heuse spin-off van de bekende Huntsman Eric (Chris Hemwsworth). The Huntsman: Winter’s War start dan ook nog voor het heersen van sneeuwwitje, met de zussen Ravenna (Charlize Theron) en Freya (Emliy Blunt). Samen laten zij koninkrijken vallen totdat Freya verliefd wordt op een onbereikbare man en een dochter baard. Wanneer het meisje op tragische wijze komt te overlijden reist de magische kracht van Freya naar boven. Ze veranderd in een heuse ijskoning en besluit alles achter haar te laten om een eigen rijk te bouwen.

Frozen in een nieuw jasje
Freya heeft haar gevoel voor liefde compleet verloren en richt een leger van kinderen op, gesitueerd in haar ijspaleis. Deze lijkt dan ook erg veel op het kasteel dat we kennen uit de animatie Frozen, maar dan net iets minder lieflijk. Dit brengt ons naar het begin van huntsman, Sara (Jessica Chastain) en talloze andere kinderen die getraind worden tot ware jagers. Wanneer je recent het eerste deel nog hebt bekeken komt het niet als verassing dat Eric en Jessica al vanaf jongs af aan chemie voor elkaar hebben, wat overigens goed uit de verf komt. En dan springen we opeens weer in de tijd, dit maal na de gebeurtenissen uit Snow White and the Huntsman.

Schots Sprookje
Ondanks de chemie en het prima acteerwerk is het voornamelijk het accent dat alles ongeloofwaardig maakt. Hemsworth en Chastain zijn er beide niet in geslaagd een echt schots dialect aan te leren of vast te houden dat zeker in het begin erg stoort. De gevechten komen niet uit de verf en ook het snelle camera werk dat zijn best doet de toch wel ‘nepheid’ te verbloemen slaagt hier niet in. Desalniettemin is nieuwe regisseur Cedric Nicolas-Troyan er wel in geslaagd het magische sprookjesbos uit te breiden wat mooie visuele plaatjes oplevert, maar de toegevoegde waarde van 3D blijft uit. Ook wordt in vele scenes de aanwezigheid van sneeuwwitje wel degelijk gemist.

Love Conquers All
Het verhaal is door de heuse tijdsprongen wat verwarrend en vooral cliché matig opgebouwd. Want zoals meerdere malen expliciet benadrukt ‘liefde overwint alles’. De luchtigheid van de film is te danken aan de dwergen Nion (Nick Frost) en Gryff (Rob Brydon) die op zijn zachtst gezegd niet blij zijn met het gezelschap van twee dames dwergen Mrs. Bromwyn (Sheridan Smith) en Doreena (Alexandra Roach). En ook Charlize Theron zet weer een ijzersterke performance neer die smaakt naar meer.

The Huntsman Winter’s War is al met al een vermakelijke film met aardig wat visuele plaatjes. Toch rust het te veel op het succes van deel één en zullen vele de scene met sneeuwwitje als een teleurstelling ervaren.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: