Home Gaming Zet je leven in bloei in Story of Seasons voor de Nintendo 3DS

Zet je leven in bloei in Story of Seasons voor de Nintendo 3DS

by Mark van Truijen

Bereid je alvast voor op het plattelandsleven, want op 8 januari verschijnt Story of Seasons, exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen. Beheer je eigen boerderij in Oak Tree Town, maak vrienden en help de gemeenschap weer floreren in de nieuwste boerderij- en levenssimulator van Marvelous Inc. Story of Seasons is het begin van een nieuw hoofdstuk in de ‘Bokujo Monogatari’-serie, die in het Westen is herboren onder een nieuwe naam, maar wel de geliefde tradities voortzet van deze al lang bestaande franchise.

Zodra spelers op hun boerderijen zijn aangekomen, moeten ze besluiten of ze gewassen willen verbouwen of vee willen houden. Terwijl spelers hun boerderij ontwikkelen, kunnen ze deelnemen aan de jaarlijkse wedstrijden in de stad, hun eigen meubels maken en zelfs een safari vol exotische dieren opzetten die andere dorpsbewoners kunnen verkennen. Ontluikende boeren kunnen ook online gaan om de boerderijen van hun vrienden te bezoeken, elkaar te helpen bij het oogsten en zelfs cadeaus uit te wisselen.

Terwijl spelers deel van de gemeenschap worden, hebben ze vele kansen om hun persoonlijkheid te uiten door het uiterlijk van hun personage aan te passen. Spelenderwijs komen nieuwe kostuums beschikbaar die ze kunnen gebruiken om indruk te maken op hun buren – waaronder single jongens en meiden die wellicht de weg kunnen vormen naar een gelukkig gezinsleven. Sommige accessoires kunnen ook extra uithoudingsvermogen of gezondheid opleveren, of ervoor zorgen dat producten meer geld opleveren. Het boerenbestaan is veeleisend maar levert ook veel op!

Om hun producten te verkopen kunnen spelers gebruikmaken van het Trade Depot, wat hun toelaat te handelen met boeren op allerlei exotische locaties buiten het dorp. De vraag van de handelaren verandert voortdurend, en het is aan de startende ondernemers om te bepalen wanneer ze hun producten verkopen voor de hoogst mogelijke opbrengst. De verkoop van een breed scala aan producten als kunstmest, vis en melk en de aanschaf van voorwerpen als zijde en blauwdrukken voor nieuwe gereedschappen, lokt steeds meer handelaren naar het dorp. Zo worden spelers aangemoedigd hun handel te verbreden en te experimenteren voor de hoogst mogelijke winsten.

Wanneer spelers Mystery Seeds in handen hebben gekregen, kunnen ze gewassen verbouwen die opmerkelijk veel op bekende Nintendo-voorwerpen lijken. Gebruik een Super Mushroom om alle planten in de omgeving direct te laten groeien, gebruik een Super Star om je gewassen dertig dagen lang vers te houden en kostbaarder te maken, of gebruik de Fire Flower om verwelkte gewassen te verwijderen.

Zaai de zaden voor een nieuw bestaan in Story of Seasons voor de Nintendo 3DS-systemen. Dit spel is in Europa verkrijgbaar vanaf 8 januari in winkels en de Nintendo eShop.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x