Home Gaming 14000 Games speelbaar op de Steamdeck

14000 Games speelbaar op de Steamdeck

by Mark van Truijen

Valve’s draagbare gaming PC, de Steam Deck, heeft een interessante nieuwe mijlpaal bereikt. Zoals gespot door Gaming on Linux, geeft de externe Steam-database SteamDB aan dat het digitale distributieplatform nu meer dan 14.000 spellen bevat die als speelbaar of geverifieerd voor de Steam Deck zijn beoordeeld.

Op het moment van schrijven zijn 4.604 spellen op Steam geverifieerd voor spelen op de Steam Deck (wat betekent dat ze volledig zijn geoptimaliseerd voor het apparaat), terwijl 9.406 zijn gemarkeerd als speelbaar op het systeem (wat betekent dat ze speelbaar zijn, maar mogelijk enkele technische problemen ondervinden).

Aan de andere kant zijn 3.920 spellen gemarkeerd als niet ondersteund op de Steam Deck. Interessant is dat de tag Niet ondersteund niet noodzakelijkerwijs betekent dat het spel niet op de Steam Deck zal draaien; het betekent gewoon dat Valve het spel nog niet heeft getest voor de handheld.

De markt voor draagbare gaming PC’s is de laatste tijd vrij interessant om te observeren. Grote titels worden uitgebracht op Steam, waarbij studio’s bewust moeite doen om hun spellen speelbaar te maken op de Steam Deck. Andere bedrijven hebben dit ook opgemerkt en zijn hun eigen draagbare gaming PC’s gaan maken en uitbrengen. Dit omvat MSI met zijn Claw, Asus met zijn ROG Ally, en Lenovo met zijn Legion Go.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x