Home Gadgets 10% van de Nederlanders liever een week zonder partner dan een week zonder telefoon

10% van de Nederlanders liever een week zonder partner dan een week zonder telefoon

by Mark van Truijen

Eén op de tien mensen is liever een week zonder partner dan een week zonder telefoon. Dit blijkt uit onderzoek* van onderzoeksbureau MediaTest in opdracht van Samsung. Smartphones lijken voor velen het meest persoonlijke bezit. Zo geeft bijna vier op de tien vrouwen aan de inhoud van hun mobiele telefoon meer privé te vinden dan de inhoud van hun handtas. En 16 procent van de ondervraagden laat liever een bekende een half uur rondsnuffelen in hun huis dan een half uur kijken in hun mobiele telefoon.

Uit het onderzoek blijkt verder dat we de potentie van onze smartphone bij lange na niet benutten. Zo gebruikt zes op de tien slechts een kwart of minder van de geïnstalleerde apps. Eenzelfde aantal (59%) geeft aan maar 15 apps op zijn smartphone te hebben geïnstalleerd. Met het Android & You YouTube-kanaal wil Samsung dat veranderen. Het kanaal biedt een ruim aantal instructievideo’s die gebruikers leren over hun Android-smartphone. Zo komt de kijker bijvoorbeeld te weten hoe Android is in te zetten als keukenhulp of als personal trainer.

Daarnaast blijkt dat een kwart van de Nederlanders binnen vijf minuten na het opstaan kijkt op zijn mobiele telefoon. De inhoud op de smartphone is privé. Een op de zeven vindt de inhoud zelfs meer privé dan het saldo op de bankrekening.

Ook blijkt de smartphone onmisbaar. Een derde koopt binnen een dag een nieuwe telefoon mocht het huidige exemplaar stuk gaan. Haast driekwart (70%) gaat nooit zonder smartphone de deur uit en drie op de tien (28%) neemt zijn telefoon mee naar het toilet. Ook tijdens het koken wordt de smartphone gebruikt, geeft 6 op de 10 mensen aan.

De video’s van Android & You zijn vanaf vandaag te bekijken via YouTube. Voor meer informatie kijk op www.androidandyou.nl. Android & You is een initiatief van Samsung.

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.053 respondenten. Het veldwerk is van 30 november tot 2 december 2016 uitgevoerd via een online vragenlijst

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x