zondag , 24 september 2017

Samenwerking brengt Ultra HD en HDR in Nederlandse huiskamers

Samsung timmert aan de weg met zijn UHD TV’s. De 2016 UHD TV’s hebben het Ultra High Definition (UHD) TV certificaat ontvangen van Digital Europe (DE), het invloedrijke samenwerkingsorgaan van Europese elektronicamerken en brancheorganisaties. Daarnaast kondigt Samsung Nederland een samenwerking aan met INsight TV, onderdeel van het TV Entertainment & Reality Network (TERN). De partijen werken samen aan de ontwikkeling van een Video on Demand applicatie voor Samsungs UHD TV’s en TV’s met HDR. De Samsung Smart TV app geeft gebruikers in de Benelux toegang tot UHD en HDR-content.

Met de samenwerking brengen Samsung en INsight TV de hoogste technologische standaarden naar de kijker: Ultra HD in 50 frames per seconde en HDR. Jaarlijks zal meer dan 200 uur aan nieuwe, originele UHD-content verschijnen.

“Samsung brengt de beste audiovisuele technologie die momenteel verkrijgbaar is naar huiskamers”, zegt Rick Fens, Senior Content Manager van Samsung Nederland. “Door samenwerkingen aan te gaan met partijen als INsight TV brengen we onze hardware samen met vernieuwende content en bieden we onze gebruikers de beste kijkervaring van het moment.”

“Samsung en INsight TV zijn voorlopers op het gebied van UHD-technologie”, vult Arun Maljaars, Global Partnerships Manager van INsight TV aan. “Wij versterken elkaar. De Samsung Ultra HD hardware is geweldig. Zo wordt alle content door middel van upscaling beter dan ooit. Toch willen we de consument kennis laten maken met originele, premium Ultra HD programma’s. Samsung en INsight TV zijn zo een ideale combinatie: hardware + content = ultiem kijkgenot.”

Certificering
Samsung TV’s, van de 2016 SUHD TV line-up tot de Series 6 UHD TV’s, voldoen aan de strenge eisen van DE om het UHD TV certificaat te mogen ontvangen. De Samsung TV’s zullen vanaf nu het Europese UHD TV logo en het Consumer Technology Association (CTA) label dragen. Meer informatie over de certificering vind je hier.

De gecertificeerde TV’s en de INsight TV app zijn te zien tijdens IFA 2016, van 2 tot 7 september 2016 in Berlijn, Duitsland.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

NVIDIA kondigt nieuwe SHIELD TV bundel + Afstandsbediening aan

Vandaag beginnen de pre-orders voor een 16GB SHIELD TV, gebundeld met afstandsbediening voor een prijskaartje van €199! ...