vrijdag , 22 september 2017

Ziggo brengt Formule 1 terug naar Zandvoort met Ziggo eBattle F1

Op dinsdag 15 augustus brengt Ziggo Formule 1 terug naar het circuit van Zandvoort met een eenmalige Ziggo eBattle F1*. Tien simulatoren van Playseat® zullen opgesteld staan op de starting grid van Zandvoort. Er wordt voor het eerst gespeeld in F1 2017: het spel komt officieel uit op 25 augustus. Boegbeeld van de Ziggo eBattle F1, Robert Doornbos, licht toe: “Aangezien Formule 1 op dit moment een zomerstop heeft, biedt Ziggo de vele F1-liefhebbers een kans om tegen elkaar te strijden met een extra eBattle-finale op Zandvoort in het vooruitzicht. Tot zondag kunnen deelnemers zich kwalificeren voor de speciale eBattle F1.

eBattle succesvolle F1 aanjager voor Ziggo
Begin deze maand waren er ruim 20.000 rondetijden geklokt in de Ziggo eBattle F1 en daarmee is het een begrip in Nederland. Volgens eigen onderzoek van Ziggo heeft 26% van de Nederlanders gehoord van de Ziggo eBattle F1. Dat percentage is met 52% zelfs twee keer zo hoog onder Formule 1 fans. In de Ziggo eBattle F1 kan iedereen een Formule 1 coureur worden in een spannende simulatierace. Het kwalificeren hiervoor kan bij de permanente Ziggo eBattle locatie op Hoog Catharijne.

Steeds meer games worden in competitief verband gespeeld en er zijn maar weinig games die zo dicht bij de werkelijkheid komen als de Formule 1-game. Jonge talenten trainen en spelen tegenwoordig op racesimulatoren om zich voor te bereiden en daarom hebben zij een voorsprong op het deelnemersveld. Richard Verschoor (2000) is een Nederlands autocoureur en lid van het Red Bull Junior Team. Hij werd kampioen in zowel het SMP- als het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Richard is het voorbeeld van de nieuwe generatie talentvolle coureurs. Hij zal op Zandvoort aanwezig zijn en mensen kunnen onder zijn bewind deelnemen aan deze bijzondere eBattle op een historische locatie. Mocht het ooit zover komen dat er weer Formule 1-races gaan plaatsvinden in Nederland, dan zullen toekomstige deelnemers met F1-game-ervaring, een grote voorsprong hebben. Vandaar dat we eBattle-deelnemers al even laten kennismaken met het echte asfalt“, aldus Mart Roumen, projectcoördinator Ziggo eBattle F1.

Golden Tickets Spa 
Iedereen die zich kwalificeert voor Zandvoort ontvangt een prijs en onder de Ziggo Zandvoort eBattle F1-deelnemers zullen twee Golden Tickets voor de uitverkochte F1-race op Spa Francorchamps worden verloot.

Praktische informatie Ziggo eBattle Zandvoort
Dinsdag 15 augustus 2017 van 19:00 tot 21:00 (uitsluitend voor winnaars, pers en genodigden). Er wordt voor het eerst gespeeld in F1 2017**, het spel komt officieel uit op 25 augustus.
Kwalificatie voor eBattle Zandvoort: op eCircuit Hoog Catharijne vanaf vandaag t/m dit weekend

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Game Ready voor Project Cars 2, 50.000 GeForce Experience Gebruikers Ontvangen Middle-earth: Shadow of Mordor

Het is een drukke week aangaande GeForce gaming nieuws, vandaar dat we al het nieuws ...