That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Gaming, PC, Xbox One

Xbox presenteert 60 verwachte games, waaronder 30 nieuwe games voor Xbox Game Pass en eerste indruk van Project Scarlett

Xbox heeft tijdens de E3 presentatie maar liefst 60 blockbuster-games gepresenteerd voor zowel console als pc. Daarnaast bracht Xbox de toekomst van gamen in beeld met Project Scarlett, die in 2020 gelijktijdig zal uitkomen met Halo Infinite. De hoofdrol was weggelegd voor Gears 5, de grootste game van 2019. Ook werden er 30 geweldige games aangekondigd voor Xbox Game Pass. Xbox kondigde 11 wereldpremières aan en een recordaantal van 14 games van Xbox Game Studios, dat binnenkort wordt uitgebreid met de legendarische studio Double Fine Productions.

“Het is werkelijk geweldig dat we samen met onze fans het succes van Xbox mogen vieren en kunnen laten zien wat onze visie is. Wij willen gamers van over de hele wereld mogelijkheden bieden om de games te spelen die ze willen spelen, samen met hun vrienden, en waar en wanneer ze maar willen”, stelt Phil Spencer, hoofd van Xbox. “Er worden momenteel duizenden Xbox-games ontwikkeld. We hebben in deze show de focus gelegd op onze games en onze spelers. We verzorgen niet alleen nieuwe titels die hun intrede doen bij Xbox Game Pass voor zowel console als pc, we bieden ook geweldige streaming-oplossingen zodat alle gamers hun favoriete games overal waar ze maar willen kunnen spelen met hun vrienden.”

ONTDEK GEWELDIGE NIEUWE GAMES VOOR CONSOLE ÉN PC

Pc-gamers wereldwijd kunnen zich nu via de nieuwe Xbox-app aanmelden voor de bèta van Xbox Game Pass voor PC. De app is vanaf vandaag beschikbaar voor Windows 10. Xbox Game Pass voor PC is speciaal ontwikkeld voor pc-gamers en bevat een zorgvuldig samengestelde catalogus van meer van 100 pc-games van topkwaliteit, van meer dan 75 ontwikkelaars en uitgevers, waaronder populaire pc-titels zoals Football Manager 2019, Imperator: Rome en Metro Exodus.

Xbox heeft bovendien ook de nieuwe dienst Xbox Game Pass Ultimate bekendgemaakt, waarin de beschikbare gameselectie voor console en pc wordt gecombineerd met de diensten van Xbox Live Gold.

Daarnaast heeft Xbox een gevarieerd aanbod van blockbustergames aangekondigd dat vanaf vandaag al beschikbaar is voor Xbox Game Pass voor console, waaronder Metro Exodus, Hollow Knight: Voidheart Edition, Borderlands: The Handsome Collection en Batman: Arkham Knight.

Tijden de E3-presentatie werden ook de nieuwe titels van Xbox Game Studios in de spotlight gezet die beschikbaar zullen zijn bij Xbox Game Pass, waaronder Gears 5, Battletoads, Bleeding Edge, The Outer Worlds, Ori and the Will of the Wisps, en 25 games uit het ID@Xbox-programma.

XBOX GAME STUDIOS WORDT UITGEBREID MET DOUBLE FINE PRODUCTIONS

Xbox heeft vandaag de aankoop van de legendarische gamestudio Double Fine Productions aangekondigd. Xbox Game Studios omvat na deze uitbreiding in totaal 15 studio’s voor de productie van games. Deze ongekend creatieve studio staat onder leiding van Tim Schafer, veteraan in de gamebranche. De overname sluit naadloos aan bij de plannen van het Xbox-team om originele content te ontwikkelen, met gedenkwaardige personages en verrassende verhaallijnen.

DE TOEKOMST VAN CONSOLEGAMING

Xbox benadrukte het belang van een apparaat dat specifiek is ontworpen, geproduceerd en geoptimaliseerd voor gaming.

Met de introductie van Project Scarlett, vanaf kerst 2020 samen met Halo Infinite verkrijgbaar, worden consoles krachtiger en sneller dan ooit en zullen ze op een ongekend hoog niveau presteren. Project Scarlett zal beschikken over een speciaal ontworpen AMD-processor, GDDR6-geheugen met hoge bandbreedte en een next-generation SSD (solid state drive). Met Project Scarlett beschikken ontwikkelaars over alle mogelijkheden om hun creativiteit tot leven te brengen. Bovendien zullen duizenden games uit vier generaties consoles beter dan ooit presteren dankzij Project Scarlett.

NIEUWE CLOUDFUNCTIES VOOR XBOX

Xbox brengt niet alleen de console- en pc-games uit waar gamers op zitten te wachten, maar biedt dankzij de nieuwe cloudfuncties spelers nu ook de mogelijkheid om te spelen waar ze maar willen.

Zoals eerder aangekondigd, wordt het vanaf oktober mogelijk in preview games te streamen vanaf Xbox One-consoles. Dankzij consolestreaming hebben spelers waar en wanneer ze maar willen toegang tot hun Xbox One-games en Xbox Game Pass-titels. Deze kunnen rechtstreeks worden gestreamd van een Xbox One-console naar een mobiel apparaat.

Op de Xbox E3 Briefing maakten aanwezigen voor de eerste keer kennis met Project xCloud. Ze konden Xbox One-games zoals Halo 5: Guardians en Hellblade: Senua’s Sacrifice streamen naar smartphones en tablets. Met Project xCloud biedt Xbox spelers de vrijheid om hun favoriete games samen met hun vrienden te spelen, waar en wanneer ze maar willen.

DE MEEST UITGEBREIDE GAMEPRESENTATIE VAN HET JAAR

Xbox houdt bij de ontwikkeling van games rekening met alle gamers: onmisbare games die spelers uit de hele wereld aanspreken. Er wordt momenteel aan duizenden Xbox-games gewerkt en tijdens de presentatie werden er maar liefst 60 verschillende games uitgelicht, waaronder kaskrakers als Cyberpunk 2077, Star Wars Jedi: Fallen Order en Elden Ring. Xbox-fans kregen ook een voorproefje van de actiegame CrossfireX, die in 2020 eerst voor Xbox One wordt uitgebracht, inclusief speciale content voor Xbox Game Pass-leden, en konden zich vergapen aan de blokkerige diepten van Minecraft Dungeons. Deze laatste game wordt niet alleen uitgebracht voor Xbox One en Windows 10-pc’s, maar ook voor Nintendo Switch en PlayStation 4.

Op de Xbox E3 Briefing werd ook aandacht besteed aan ruim 30 pc-games, waaronder Microsoft Flight Simulator en Age of Empires II: Definitive Edition, die zullen worden opgenomen in de gameverzameling van Xbox Game Pass voor PC. Daarnaast werden natuurlijk ook de nieuwe werelden van Xbox Game Studios gepresenteerd, zoals Gears 5 en Wasteland 3, en 25 verrassende titels van ID@Xbox die gamers kunnen ontdekken.

In de bijlage vind je het originele Engelstalige persbericht. Meer informatie en assets vind je op Xbox Wire. Mocht je vragen hebben, dan horen we dat graag.

Ga voor meer nieuws, hoogtepunten, exclusieve bekendmakingen en kijkjes achter de schermen van je favoriete games tijdens de E3 naar Inside Xbox: Live @ E3 op maandag 10 juni om 23:59 (CET).

We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE