That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, PC, Windows Phone, Xbox 360, Xbox One

Xbox Originals Lineup details

Microsoft heeft een vrije uitgebreide lijst gepland voor hun “Xbox Originals” programma, onder andere nieuwe komedies van Seth Green, Sarah Silverman, en Michael Cera, een voetbal documentaire, en een exclusieve livestream van het Bonnaroo music festival. 

Na de Bonnaroo livestream in Juni komt Every Street United, een negendelige serie, waarin nog niet ontdekte straat voetbal sterren te zien zijn, afrondend in een 4vs4 finale in Rio de Janeiro. Episodes zal beschikbaar worden op Xbox One, Xbox 360, Windows 8, and Windows Phone 8. Of wij het in Nederland ook kunnen ontvangen met een US account is nog niet veel bekend, maar zodra we dat weten, weten jullie het ook.

Signal to Noise volgt daarna, waarin het eerste gedeelte toch al voor wat opschudding heeft gezorgd. Atari: Game Over gaat over de mythe rond de gefaalde E.T. video game, met het gerucht dat de games in de woestijn waren begraven. Dit gerucht bleek waar te zijn. De rest van de serie zal gaan over hoe de moderne techniek zich radicaal heeft geevolueerd. De serie zal exclusief te zien zijn op de Xbox One en 360.

Gevolgd door in de vakantie, Halo. Deze zal geproduceerd worden door Ridley Scott’s Scott Free Productions en Sergio Mimica-Gezzan of Battlestar Galactica en Heroes zal het geen regisseren. Dit geheel staat los van de Halo TV serie die op de E3 was aangekondigd, die geproduceerd werd door Steven Spielberg’s Amblin Entertainment. Deze is nog in ontwikkeling, en zal op een later tijdstip uitkomen.

En ten slot, Humans zal uitkomen in 2015 op de Xbox. De 8 aflevering durende series vertelt het verhaal over robots, die iets te veel gelijkenis beginnen te tonen met mensen. De casting zal rond Mei plaats vinden, waarna de draai dagen in de zomer gepland staan.

Als aanvulling op de series voor de Xbox, heeft het bedrijf ook een aantal pilots en concepten in ontwikkeling die op een later tijdstip de Xbox Originals service zullen aanvullen. Deadlands is gebaseerd op een pen en papier RPG gemaakt door Shane Lacy Hensley en vertelt een alternatieve historie over het westen met ondode schutters, rare wetenschappers, en tovenaars. Gun Machine is een stevige detective thriller gebaseerd op de bestseller van de New York Times door Warren Ellis. Deze vertelt het verhaal van een detective die achter een serie moordenaar aanzit in New York.

Winterworld is een live-action serie in co-ontwikkeling bij IDW Entertainment gebaseerd op Chuck Dixon en Jorge Zaffino’s stripboek. The Walking Dead’s Rick Jacobs en Dave Alpert zullen de productie van dit verhaal op zich nemen, waarin we mensen volgen die proberen te overleven.

Waar dit de concrete plannen zijn van Microsoft voor het Xbox Originals programma, leverden ze ook nog een teaser af. Ze wisten ons te melden dat  Gears of War, Fable, State of Decay, Forza Motorsport, en Age of Empires allen hun weg naar de tv zullen vinden. “The games that define us will become the stories that thrill us,”