Home Gaming Xbox Baas laat weten graag een revival te zien van Mechassault

Xbox Baas laat weten graag een revival te zien van Mechassault

by Mark van Truijen

Gezien het aantal first-party studio’s dat nu onder de vlag van Xbox Game Studios valt, is het geen verrassing dat Microsoft technisch gezien de macht heeft om heroplevingen van zoveel slapende franchises te overzien als het kan – een lijst die nog verder zal groeien zodra de overname van Activision Blizzard door het bedrijf is afgerond. Echter, één naam in het bijzonder waar Xbox-baas Phil Spencer persoonlijk zijn oog op heeft laten vallen en die sommigen misschien zal verrassen, is MechAssault.

Tijdens een recent interview op de Tokyo Game Show, toen hem werd gevraagd welke van Microsoft’s nu slapende eigendommen hij graag zou zien herleven, bracht Spencer MechAssault ter sprake, zeggende dat de serie “zijn tijd vooruit was”, en dat het iets is dat hij graag zou willen “herbezoeken”.

“Ik wilde altijd dat we teruggingen en MechAssault/MechWarrior ruimte herbezochten, ik denk dat er veel is dat we kunnen doen,” zei hij. “Er is zoveel aan die hele franchise dat op een of andere manier zijn tijd vooruit was, en het zou leuk zijn om terug te gaan en te herbezoeken.”

Grappend verwijzend naar de recente, massale Microsoft-lekken, voegde Spencer eraan toe dat er momenteel niets met betrekking tot MechAssault in de maak is, dus je moet zijn woorden niet opvatten als een bevestiging van een heropleving. “We hebben vandaag geen plan, dus het is geen lek van iets. Over lekken gesproken… Maar dat zou een leuke zijn,” zei hij.

We hebben natuurlijk nieuwe games in de BattleTech-franchise blijven zien – voornamelijk met MechWarrior-games – maar de laatste hoofdlijn MechAssault-game die we zagen was MechAssault 2: Long Wolf uit 2004, die uitkwam voor de originele Xbox. Het werd ook gevolgd door een Nintendo DS spin-off, MechAssault: Phantom War, in 2006, hoewel die niet werd uitgegeven door Microsoft.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d