That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, PC, PS4, Reviews, Xbox One

WWE 2K17 Review

WWE 2K17 is weer uitgekomen en dat betekent dat we weer de spandex broekjes uit de kast mogen halen. WWE 2K17 wordt uitgebracht door 2K en wordt ontwikkeld door 2K en Yukes. Het nieuwe deel in de serie belooft ons een nieuwe WWE Universe mode en nog vele andere toevoegingen, maar zijn dit ook goede toevoegingen? Lees het hieronder! 

WWE games zijn altijd games die draaien om jouw eigen fantasy match ups, jouw eigen creaties en jouw eigen pad naar de WWE World Heavyweight Championship. Dit komt naar voren in de drie verschillende hoofd modi van WWE 2K17. Deze modi zijn: Universe Mode, MyCareer mode en Creation Suite. Over deze drie modi zal ik het later hebben, maar ik wil het eerst kort hebben over de gameplay.

 

Gameplay

In WWE 2K15 is 2K afgestapt van de arcade gameplay die THQ altijd heeft gehanteerd. Nu zijn we drie games verder en zien we echt dat WWE 2K17 een simulatie game is geworden en niet meer ene arcade/beat ‘m up game is. In WWE 2K17 is het niet meer zo gemakkelijk om een match te winnen en zal je bepaalde middelen strategisch moeten inzetten. Zo heb je maar een gelimiteerd aantal reversals, reversals zijn moves die je kan doen om een move van je tegenstander te counteren. Als deze reversals op zijn, kan je een tijdje niks counteren van je tegenstander en alleen maar toekijken hoe je wordt ingemaakt door je tegenstander.

Ook weer terug dit jaar is het stamina systeem. Je hebt drie levels van stamina en hoe hoger dat level komt, hoe minder stamina je hebt. Kom je in de rode zone en is die helemaal leeg? Dan zal je een tijdje niet kunnen rennen en zal je even op adem moeten komen. Op dat moment kan je ook je signatures of finsher moves niet doen, waardoor je strategisch even beter de ring uit kan gaan.

mania_sale_thm

Door deze features (en dat ze elk jaar steeds beter terugkomen) is de gameplay in WWE 2K17 kort gezegd gelikt. De gameplay is realistischer  dan ooit tevoren en dit zorgt voor een betere beleving van hoe de WWE echt is op televisie. Hierdoor zullen de fans veel meer feeling hebben met de game en zullen zijn, in mijn ogen, meer plezier beleven met WWE 2K17, omdat het hen het gevoel geeft dat het authentieker is dan ooit.

Het enige nadeel omtrent de gameplay zijn de glitches die regelmatig nog voorkomen. Zo zijn er glitches waarbij je opeens aan het rond glijden bent als Michael Jackson of dat de ropes onrealistisch trillen, terwijl er niks gebeurt. Het submission systeem is er ook niet veel beter op geworden dan vorig jaar. 2K heeft wel twee verschillende systemen er nu inzitten, maar  beide werken niet echt perfect. Zo is het systeem van vorig jaar nauwelijks verbeterd, waardoor je soms door een simpele armklem verliest en het andere systeem is af en toe iets te snel met het wisselen voor het button mashen. Deze dingen nemen toch wat weg bij de beleving.

 

Graphics en sound

De graphics hebben zeker een stap voorwaarts gemaakt sinds WWE 2K16. Dit komt omdat het gebruik van licht anders is dan in voorgaande delen. De lichtinvallen laten de ingescande modellen er veel beter uitzien dan voorgaande delen, waardoor WWE 2K17 weer een stukje dichter bij de werkelijkheid komt. Sommige superstars zien er echter totaal niet uit. Neem een voorbeeld aan een oude Triple H. Deze Triple H heeft dan het hoofd model van de huidige Triple H, waardoor het er echt een stuk minder realistisch uit ziet.

Het geluid in de game zit ook prima snor. De entrances klinken weer heerlijk en ook de geluidseffecten in de game zijn goed te horen en zijn passend. Op bepaalde punten valt het wel tegen. Zo is het commentary team vreselijk om aan te horen. Al jaren is dit een hekelpunt van de community en ook dit jaar is er weinig tot niks aan verbeterd. Zo hoor ik nog steeds dezelfde commentary lines die ook in WWE Smackdown vs Raw 2011 zaten. De crowd is ook niet hetzelfde, zoals het in het echt is. Zo is het publiek erg stil als superstars hun entree maken, terwijl je verwacht dat het publiek helmaal uit zijn dak gaat, zeker op Wrestlemania. Ik merk namelijk geen verschil of Brock Lesnar zijn entrance maakt op Wrestlemania met 70.000 fans of op een house show met 5000 fans.

 

Game modi

2K weet wel hoe ze een game moeten volstoppen en dat doen ze ook zeker. 2K heeft dit jaar er voor gekozen om alleen een Universe Mode en een MyCareer mode in de game te stoppen naast de normale exhbition mode. De 2K Showcase is eruit gehaald, omdat 2K en Yukes meer tijd wilde besteden aan de vernieuwde Universe Mode en de vernieuwde MyCareer mode.

Universe Mode heeft namelijk een revamp gehad van voorgaande jaren, zo is er een vernieuwd menu en is de nieuw geintroduceerde promo engine prominent aanwezig in Universe mode. De promo engine is een mogelijkheid waar al jaren fans op wachten, je kan namelijk met deze engine je eigen promo’s maken en zelfs andere superstars uitdagen. Hierdoor is het mogelijk om ook in je wekelijkse programmering in Universe het praat gedeelte toe te voegen, wat juist zo belangrijk onderdeel is van de hedendaagse WWE-wereld. Deze promo engine is goed uitgewerkt, maar het is nog niet heel diepgaand, maar dat is ook logisch voor een net geïntroduceerde feature.

wwe-2k171280-1471388589678_large

Universe mode is zeker verbeterd ten opzichte van vorig jaar, maar ook Universe mode neemt een paar glitches met zich mee. Zo zijn er momenten waarop Universe mode opeens 10 matches op een match card neerzet, terwijl jij net echt zelf maar 6 matches erop had staan. Het algoritme achter universe mode wilt blijkbaar dat er bepaalde matches gespeeld worden en zet hij bepaalde matches gewoon op de card, ook als jij dat anders wilt.

De Mycareer mode is ook weer van de partij en de Mycareer mode laat je weer starten vanaf NXT of direct op de main roster (RAW en Smackdown) als je goed genoeg bent in de try outs. Mycareer heeft echter dezelfde opzet als vorig jaar en daarom wordt Mycareer weer snel een mode waar je aan het grinden bent om jezelf beter te maken en uiteindelijk een championship title te winnen. Het grinden naar een championship title kan soms lang duren en dat kan frustraties met zich meebrengen. Zo heb ik met mijn superstar al een paar keer de number one contenders verslagen voor de tag team titles, maar kwam ik niet in de ranking omhoog, wat best raar is.

Exhbition mode is de mode waar jij al je dream matches uit kan laten komen. In deze mode kan je de 130+ superstars tegen elkaar opzetten om zo je eigen fantasy match-up te maken. Heb jij altijd al gedroomd van The Undertaker vs Seth Rollins? Dan kan je dat doen in Exhbition mode. Alle match types staan ook tot je beschikking in deze mode, dus je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je John Cena laten vechten tegen Goldberg in een Hell in a Cell? Dat kan allemaal!

 

Creation suite

De creation suite is dit jaar uitgebreid met een paar nieuwe features. Zo is er nu create-a-victory en is create-a-show uitgebreider. Create-a-victory geeft je de controle over hoe de overwinning eruitziet van jou superstar of een van de bestaande. Zo kan jouw gecreëerde superstar zijn overwinning vieren als The Undertaker of John Cena, maar kan je hem ook een van de generieke overwinningen geven, waardoor jou superstar echt een eigen persoonlijkheid krijgt.

Create-a-show is dit jaar uitgebreider dan vorig jaar en dat is een fijn iets. Create-a-show komt vooral tot zijn recht in Universe mode. Wil je namelijk de Pay Per View Backlash maken? Dan download je de Backlash logo van community creations. Daarna kan je zelf een Backlash arena maken met Create-a-arena, waardoor je de Backlash show een eigen gevoel geeft. Daarna kan je dit allemaal bij elkaar voegen in Create-a-show en zelfs een muziekje bijvoegen voor de intro en dan heb je uiteindelijk je eigen Backlash show. Het vergt wel wat werk, maar voor WWE fans is dit de place to be om je creativiteit de loop te laten.

Creation Suite

Creation Suite

Create-a-superstar zit ook weer in de game (zoals altijd) en deze mode heeft zijn nodige verbeteringen gekregen. Zo zijn er nieuwe haarstijlen, baarden en kledingstukken toegevoegd, waardoor je meer controle hebt over jouw superstar. Wat echter wel jammer is, is dat veel tatoeages uit de game zijn gehaald. Normaal plakte ik altijd Randy Orton zijn tattoo op mijn superstar, maar dit is niet meer mogelijk. Als je een tattoo wilt, bereid je dan voor op vreselijke generieke tatoeages die je superstar geen recht toe doen. Voor de rest is deze mode prima uitgewerkt en kan je de gekste creaties maken. Dus, heb je altijd Justin Bieber in elkaar willen slaan? Ja? Dan kan jij Bieber creëren in WWE 2K17 en hem daarna helemaal in elkaar meppen.

 

Online

Het online gedeelte van WWE 2K17. Dat is wel iets waar we het over moeten hebben. Elk jaar is het weer de vraag, zullen de servers beter zijn? Dit jaar zijn de servers wel iets beter dan vorig jaar, maar nog steeds heb ik moeite een match te vinden. De servers meoten gewoon beter en zeker in deze moderne tijd moet er verwacht kunnen worden dat de servers van een game volledige functioneel zijn.

Community Creations is ook niet foutloos. Community Creations is de plek waar je logo’s superstars, arena’s, etc. kan downloaden om die toe te voegen in je eigen database. Toch ben ik soms op het probleem gestuit dat ik een bepaalde championship title niet kon downloaden. Hierdoor moest ik op zoek naar een slechtere en lelijkere versie ervan die wel te downloaden was. Dit probleem ligt waarschijnlijk niet bij mij, mijn NAT Type is open, ik heb glasvezel internet bekabeld, dus daar kan het niet aan liggen. En ik ben niet de enige die het merkt, maar ook de mensen op de forums hebben hier last van. Een server probleem waarschijnlijk wat opgelost moet worden door 2K en Yukes.

 

Conclusie

WWE 2K17 is een game die voor de fans een must buy is. Universe mode voelt voor het eerst echt als een onderdeel van WWE TV en je kan je fantasie loslaten hierop. MyCareer mode is echter nog steeds leeg en het is gewoon zo jammer dat het niet eens een klein beetje lijkt op de MyCareer mode uit NBA 2K17. De Creation Suite is weer vol gevuld met allerlei features, alleen in sommige modi zijn er dingen weggehaald die niet weg hadden gemoeten.

Online is nog steeds niet geweldig en dat is dan ook het grootste zwaktepunt van de game naast de vele glitches. 2K en  Yukes verwachten van ons dat wij aardig wat geld neerleggen voor deze game, maar elk jaar lijken de glitches erger te worden. Ik hoop in ieder geval dat de game snel gepatched wordt, want om de game zo te houden is geen doen.

Toch is WWE 2K17 een game die gemaakt is voor de fanbase en die absoluut in elke game library moet zitten van worstelfans.

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE