Home GadgetsConnectiviteit WiFi 6E wat kan je ermee?

WiFi 6E wat kan je ermee?

by Pim, Sel

Het afgelopen jaar heeft het thuisnetwerk tot het uiterste gedreven. We zijn met zijn allen thuis gaan werken. Ook werd virtueel vergaderen de nieuwe norm, zelfs met vrienden en familie. Er werd volop films en series gestreamd, online gegamed, virtueel gesport en online geshopt. Vooruitkijkend op de toekomst, alle virtuele activiteiten die we ondernemen en de vele verbonden apparaten op het thuisnetwerk, komt de nieuwste WiFi standaard, WiFi 6E, goed van pas. Arend Karssies, Regional Director Benelux & Nordics bij NETGEAR, geeft je de ins and outs.

De nieuwste WiFi-frequentie
Het gebruik van de 6GHz frequentie wordt in het eerste kwartaal van dit jaar mogelijk in Nederland. Deze nieuwe WiFi frequentie is een toevoeging op de huidige 2,4GHz en 5GHz frequenties. Het verschil tussen de WiFi 6E frequentie en de oudere frequenties zit in de belasting van de frequentie. Op de 6GHz frequentie zijn nog geen apparaten aangesloten, waardoor er hogere snelheden worden behaald. Dit is een ideale toevoeging op de bestaande 2,4GHz en 5GHz, omdat de nieuwe generatie apparaten en toepassingen die hoge snelheden vereisen.

Meer bandbreedte
Er komen steeds meer nieuwe apparaten op de markt die veel bandbreedte vragen, zoals 8K-televisies en VR-brillen. Een bandbreedte van 5GHz kan de dit soort apparaten niet tegelijk aan, waardoor er vertraging ontstaat. De introductie van de 6GHz band biedt meer mogelijkheden. Zo kun je apparaten die veel bandbreedte vragen op deze frequentie aansluiten, en de 2,4GHz en 5Ghz banden vrijer houden voor nieuwe als oude apparaten die verbonden zijn met je WiFi-netwerk. Hierdoor zijn al je apparaten op de verschillende banden voorzien van snel internet.

Stabiele WiFi verbinding
Het grootste voordeel van WiFi 6E is de snelheid en stabiliteit. Je kan nu meer apparaten aansluiten en alle apparaten een stabiele verbinding bieden, doordat er extra kanalen gebruikt kunnen worden om het netwerk te ontlasten. Zo kun je de nieuwe apparaten die veel vermogen vragen aansluiten op de 6GHz band. Apparaten zoals je smartphone en smart TV kunnen op de 5GHz band worden aangesloten. En je IOT-apparaten op de 2,4GHz band. Ideaal als je meerdere Smart Home producten in huis hebt, want deze maken dan allemaal gebruik van hun eigen netwerk.

Zo stream je dus altijd je favoriete series en speel je 4K- of 8K-video’s  af zonder onderbrekingen en heb je nooit last van haperende Zoom-calls, wat erg prettig is als je thuis aan het werk bent. Ontwikkelingen in de toekomst gaan alleen maar meer vragen van onze WiFi-routers. Denk aan online gaming en de “Metaverse”. De wereld waarin ons echte leven samenkomt met virtual reality. Hierdoor woon je straks een evenement in de Metaverse bij, of overleg je met collega’s in het online kantoor. Des te meer reden om altijd een naadloze WiFi-verbinding te hebben.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x